Филмът „Уроци по немски“ с Юлиан Вергов излиза по кината през 2024 г.

Снимка: cinefish

Филмът „Уроци по немски“ с Юлиан Вергов излиза по кината през 2024 г.

Снимка: cinefish
Сподели

„Най-после“, написа актьорът Юлиан Вергов в социалните си мрежи споделяйки новината, че филмът „Уроци по немски“, в който той има главна роля,

тръгва по кината през идната 2024 години.

Филът е пълнометражният дебют на режисьора Павел Веснаков и беше показван по филмови фестивали още през 2020 година. Сценарият на „Уроци по немски“ също е на Павел Веснаков.

Продукцията беше един от фаворитите на 39-ия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна. Веснаков бе отличен от международното жури с Наградата за режисура „за успешно представяне на много болезнен проблем от нашето съвремие“. Юлиян Вергов пък бе удостоен с Наградата за най-добра мъжка роля.

Филмът получи и международно признание в края на 2020 г., когато за главната си мъжка роля

Юлиан Вергов получи наградата за най-добър актьор на кинофестивала в Кайро.

Сюжетът разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България. Героят на Вергов – Никола, работи като шофьор, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той преосмисля живота си, за да реши дали може да обърне тази страница и да започне отначало. Докосващата история проследява отчаяните опити на Никола да скрепи разкъсаните връзки с любимите си хора ден преди да замине за чужбина.

Снимка: cinefish

Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия:

любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине.

В тази трагична драма всяка негова стъпка е непредвидима. Дори когато всичко изглежда изгубено, той продължава своята битка, заставяйки зрителя да се пита: кога ще спре да опитва?

Освен Юлиан Вергов във филма участват още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

Краят на филма е отворен. Дали Никола ще замине наистина или не? Какво решение ще вземе и кое в живота му ще надделее? Зрителите ще могат да проследят историята му във филма „Уроци по немски“ в киносалоните съвсем скоро.

Актуално

Избрано за вас