Филмът „Клопка“ на Надежда Косева от 1 ноември в кината

Снимка: Надежда Косева

Филмът „Клопка“ на Надежда Косева от 1 ноември в кината

Снимка: Надежда Косева
Сподели

„Клопка“ на Надежда Косева от 1 ноември е в кината, съобщават от екипа на филма и БТА.

Опазването на природата и грижата за децата са в основата на филма. В центъра на историята е Йово. Той живее в хармония с природата на брега на река Дунав. Всичко обаче се променя, когато в селото пристига важен инвеститор с намерение да изгради депо за високорадиоактивни ядрени отпадъци. Местната власт и хората от селото са готови да съдействат, но Йово остава сам срещу „зверовете“.

Снимка: Надежда Косева/Оператор Кирил Проданов

Филмът е заснет на живописни локации в България. Те ще напомнят на зрителите колко красива е природата ни и колко важно е да я опазим. „Екологичната тема е ключов елемент и дори бих казала, че е скритият герой на филма. За мен начинът, по който се отнасяме към природата, е отражение на това как се отнасяме към близките и семейството си. Надявам се, че чрез „Клопка“ повече хора ще се замислят и, разбира се, ще започнат да я пазят“, споделя Надежда Косева.

Копродукцията между България и Германия откри 28-ия „София филм фест“ тази година, а световна премиера бе в Сао Пауло. На 42-рото издание на „Златна роза“ лентата взе наградите за главна мъжка роля – за Александър Трифонов, за операторско майсторство – на Кирил Проданов, и специалната награда на журито за пълнометражен филм.

Снимка: Надежда Косева

Клопка“ е по сценарий на Боян Папазов. Участват и Яница Атанасова, Дан Николов, Михаил Стоянов, Камен Калев, Николай Тодоров, Николай Чобански. Художник е Ивелина Минева, музиката е на Ашер Голдшмит, звука – Момчил Божков и Андреас Хилдебранд, а монтажът е на Нина Алтъпармакова.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас