Филмът „Люси“ със Скарлет Йохансон стана хит в Netflix 10 години след премиерата си

Снимка: ew.com

Филмът „Люси“ със Скарлет Йохансон стана хит в Netflix 10 години след премиерата си

Снимка: ew.com
Сподели

Освен новите продукции, които Netflix предлага, платформата ни дава възможност да се насладим и на голямо разнообразие от филми и сериали от миналото. Един от тях е филмът „Люси“ със Скарлет Йохансон, чиято премиера през 2014 г. получи смесени отзиви. Десет години по-късно обаче, той бързо се утвърди като едно от най-гледаните заглавия в онлайн пространството.

Екшън научната фантастика, написан и режисиран от Люк Бесон. Френският режисьор е известен с емблематични филми като „Леон“ с Жан Рено и Натали Портман и „Петият елемент“ с Мила Йовович и Брус Уилис.

„Люси“ влиза в класацията Global Top 10 на Netflix за най-гледани филми за изминалата седмица (19-25 август).

С 4.4 милиона гледания и общо 6.5 милиона гледани часа,

научната фантастика със Скарлет Йохансон в главната роля се нарежда на осмо място.

Филмът разказва историята на жена, в чието тяло е инжектирано вещество, което отключва свръхчовешки способности, включително телекинеза и телепатия. След като осъзнава какво се е случило с нея без нейно желание и съгласие, героинята започва да търси отмъщение от похитителите си. Във филма Скарлет Йохансон си партнира с Морган Фрийман.

След премиерата си през 2014 г. филмът получава предимно положителни отзиви, но също така и някои критики. Въпреки силната актьорска игра и харизмата на Скарлет Йохансон, филмът има някои логически несъответствия, което влияе на оценките му.

Снимка: ew.com

Въпреки това, представянето на „Люси“ в бокс офиса е впечатляващо. Филмът привлича вниманието на зрителите и успява да спечели над 469 милиона долара в световен мащаб. Това е

повече от единадесет пъти бюджета му от 40 милиона долара.

На фона на значителния касов успех на „Люси“, не е изненадващо, че още тогава се появяват слухове за потенциално продължение. Въпреки първоначалния интерес, режисьорът Люк Бесон многократно отхвърля идеята за продължение в интервюта. Това пише lifestyle.bg.

Въпреки първоначалното отхвърляне на идеята за продължение, през 2015 г. се появи информация, че се работи по втора част. Две години по-късно се съобщава, че сценарият е завършен. По-късно обаче става ясно, че Люк Бесон работил по друг проект.

През 2022 г. се появи информация, че се подготвя спин-оф сериал, фокусиран върху героя на Морган Фрийман, професор Самюел Норман. Въпреки че към момента няма много детайли за този проект, успешното завръщане на филма в Netflix може да даде тласък на работата по него.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас