Джордж Клуни: Матю Пери мечтаеше за ситком, но „Приятели“ не му донесе покой

Снимка: DIA DIPASUPIL/GETTY IMAGES

Джордж Клуни: Матю Пери мечтаеше за ситком, но „Приятели“ не му донесе покой

Снимка: DIA DIPASUPIL/GETTY IMAGES
Сподели

Актьорът Джордж Клуни си припомни за своя приятел и колега Матю Пери по време на свое интервю за Deadline. Звездата от „Приятели“ си отиде изненадващо в края на месец октомври. Той бе открит мъртъв в джакузито в дома си.

Клуни сподели, че е познавал Пери в продължение на дълги години – още когато екранният Чандлър е бил едва на 16 години.

„Играехме заедно тенис. Той е с около 10 години по-млад от мен. Беше страхотно, забавно, весело дете“, спомня си актьорът.

По думите му Матю Пери е искал да се снима в ситком – действие, което би го направило „най-щастливият човек на света“.

„Той се включи в един от най-добрите сериали в историята. Въпреки това – не беше щастлив. Това не му донесе радост, щастие или покой. Беше трудно да го гледам в периода, когато снимачните площадки на „Приятели“ и „Спешно отделение“ бяха една до друга. Не знаехме какво му минава през главата“, споделя още Клуни. 

Пери описва подробно личната си история относно злоупотребата с наркотици в мемоарната си книга от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: Мемоари“, предаде CNN.

„Ние просто знаехме, че той не е щастлив. Нямах представа, че той взима по 12 викодина на ден, както и за всички онези сърцераздирателни неща, за които говореше в книгата си“, поясни още той.

Клуни е категоричен, че успехът и парите „не носят автоматично щастие“.

Актуално

Избрано за вас