Матю Пери починал от свръхдоза кетамин, лекувал депресия

Снимка: DAVID M. BENETT/DAVE BENETT/GETTY

Матю Пери починал от свръхдоза кетамин, лекувал депресия

Снимка: DAVID M. BENETT/DAVE BENETT/GETTY
Сподели

Матю Пери е починал от „острия ефект на кетамин“, се посочва в токсикологичния доклад на Службата за съдебна медицина на окръг Лос Анджелис. Точният метод на приемане не е известен. Сред факторите, допринесли за смъртта на актьора от „Приятели“, са

удавяне, заболяване на коронарните артерии

и ефектите на бупренорфин (използван за лечение на разстройствa, свързани с употребата на опиати). Начинът на настъпване на смъртта е обявен за злополука.

Преди смъртта си Пери се е подлагал на терапия с вливане на кетамин заради депресия и тревожност. В токсикологичния доклад се добавя: „При високите нива на кетамин, открити в кръвните му проби след смъртта, основните смъртоносни ефекти биха били както от

сърдечносъдовата свръхстимулация, така и от респираторната депресия“.

Пери почина на 28 октомври 2023 г. Според Los Angeles Times властите са пристигнали в дома му около 16:00 ч. и са го открили в джакузито му, пише Variety. На мястото на инцидента не е имало следи от насилие или наркотици. Според TMZ, който пръв съобщи новината, първите спасители са били повикани заради сърдечен арест.

Пери е най-известен с ролята си на забавния и саркастичен Чандлър Бинг в сериала „Приятели“, заснет през 90-те и началото на 2000-те години. Той участва в повече от 200 епизода на ситкома на NBC в продължение на 10 сезона.

Актуално

Избрано за вас