Джордж Мартин готви анимации, вдъхновени от „Игра на тронове“

LIAM MCBURNEY/PA IMAGES VIA GETTY

Джордж Мартин готви анимации, вдъхновени от „Игра на тронове“

LIAM MCBURNEY/PA IMAGES VIA GETTY
Сподели

Създателят на „Игра на тронове” Джордж Р.Р. Мартин сподели, че работи по три анимационни проекта, базирани изключително популярния франчайз.

„В наши дни има толкова много по телевизията, че в епохата на стрийминга е трудно да бъдем в крак с тях. Винаги е удоволствие да се натъкнеш на предаване, което не си виждал преди, на страхотно предаване, което просто те взривява, което забива нокти в теб и не те пуска”, пише той.

Той отбеляза, че анимационният сериал на Netflix „Самурай със сини очи“ е точно такова шоу. Именно то води до откровенията, че работи по собствени анимационни проекти.

„По стечение на обстоятелствата HBO и аз

имаме свои собствени анимационни проекти,

чието действие се развива в света на „Песен за лед и огън“.  Нито един от тях все още не е получил зелена светлина, но мисля, че сме близо до предприемането на следващата стъпка с няколко от тях“, пише Мартин.

Според Мартин, обявената по-рано предистория на „Домът на дракона: Девет пътувания“, сега ще бъде анимирана.

Тя ще разказва историята на морската змия Корлис Веларион, изигран в „Къщата на дракона“ от Стив Тусент.

„Бюджетните ограничения вероятно щяха да направят живата версия прекалено скъпа. Имайки предвид, че половината от сериала се развива в морето, щеше да е необходимо да се създава различно пристанище всяка седмица”, пояснява Мартин.

По думите му „там има цял един свят”, който би могъл да бъде представен по-лесно чрез анимация.

Макар Мартин да изразява надежда, че проектите ще стигнат до екраните, той също така пише, че „в Холивуд нищо не е сигурно“, пише CNN.

Едно обаче е ясно – вторият сезон на „Домът на дракона“ ще дебютира това лято.

Актуално