Гилдията на професионалните режисьори избира първия изцяло женски екип

Снимка: adg.org

Гилдията на професионалните режисьори избира първия изцяло женски екип

Снимка: adg.org
Сподели

Американската гилдия на професионалните режисьори(ADG) е избрала нов състав на изпълнителния съвет и за първи път в историята на съюза на първите четири места са жени.

Снимка: adg.org

В гласуване, което се проведе по пощата през март и април, членовете на свързания с IATSE съюз избраха за свой президент дизайнера на продукцията Not Dead Yet и Corporate Дина Липтън, а настоящият президент Нелсън Коутс освободи поста след осем години и половина.

Старши сценографът Кристен Дейвис  беше назначена за вицепрезидент, а наблюдаващият художествен директор Хелън Харуел  Художественият директор и старши сценограф Джуди Косгроув  беше преизбрана за секретар.

Мандатите на тези изпълнителни директори, които ще продължат три години, започват да текат от 1 юни.
Снимка: linkedin.com

В свое изявление Липтън благодари на членовете на съюза за това, че са я избрали, и заяви, че очаква с нетърпение

„да работи усилено от името на членовете по време на мандата си“.

Националният изпълнителен директор на ADG Чък Паркър добави, че новият изцяло женски екип от висши служители на изпълнителния съвет на борда представлява

„ ключов момент“ за съюза, който е създаден през 1937 г.
Снимка: adg.org

„Очаквам с нетърпение ръководството, което те ще осигурят през следващите три години“, добави той.

Членовете също така избраха лидери, които да оглавят четирите занаята на съюза през този цикъл. Миранда Кристофани беше преизбрана за попечител на борда на занаятите на от Съвета на художествените директори. Рейчъл Роб също беше преизбрана за член на борда. В Съвета на AD Алекс Гейнс и Трейси Дишман бяха преназначени на постовете си. Ема Кох и Марсия Хиндс бяха избрани за нови членове.

Съветът на сценографите, заглавните и графичните художници отново избра Дионисио Тафоя за попечител на борда. Те назначиха Кейтлин Милър за член на борда. Кристина Колисимо и Ерик Розенберг бяха преизбрани за членове на Съвета на STG, а Сара Ескамила беше назначена за нов член.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас