Хелън Мирън, Пиърс Броснан и Бен Кингсли ще участват в нов проект

Снимка: Getty Images

Хелън Мирън, Пиърс Броснан и Бен Кингсли ще участват в нов проект

Снимка: Getty Images
Сподели

Три от четирите главни роли във филмовата адаптация на мистерията бестселър на Ричард Озмън вече са разпределени, като звездите Хелън Мирън, Пиърс Броснан и Бен Кингсли ще изиграят възрастни разследващи в пенсионерска общност, съжбщават от The Guardian.

Крис Кълъмбъс, чиито предишни филми включват „Сам вкъщи“, „Госпожа Даутфайър“ и първите два филма за Хари Потър, ще бъде режисьор.

Пиърс Броснан, Бен Кингсли и Хелън Мирън; Снимка: Getty Images

Озмън издаде новината в Twitter във вторник, като написа: „Току-що се чух с Amblin и

актьорският състав за филма #TheThursdayMurderClub е безумно страхотен,

мисля, че хората ще го харесат. Официални съобщения ще има съвсем скоро и нямам търпение да го споделя с всички“.

Действието на романа, който е най-бързо продаваният криминален дебют за възрастни в историята, се развива в измисления град Феърхевън в Кентън и четиримата приятели разкриват убийството на строителен предприемач.

Снимка: David Levenson

За първите три дни след излизането си през 2020 г. от книгата са продадени 45 000 копия, а до момента поредицата, която тя породи – включително „Човекът, който умря два пъти“ от 2021 г., „Куршумът, който пропусна“ от 2022 г. и „Последният дявол, който умря“ от 2023 г. –

е продадена в над 10 млн. копия в световен мащаб.

Петата книга е планирана за публикуване през следващата година.

Правата за филмовата адаптация бяха също така горещо оспорвани, като Amblin Partners пребори конкуренцията на 13 други студия. Преди три години режисьорът на Mamma Mia! Ол Паркър беше ангажиран с филмовата версия, заедно с Мерил Стрийп и Виола Дейвис.

Актуално

Избрано за вас