Идрис Елба създава филмово студио в Занзибар

Снимка: Getty images

Идрис Елба създава филмово студио в Занзибар

Снимка: Getty images
Сподели

Актьорът Идрис Елба планира да създаде филмово студио на танзанийския остров Занзибар. Това предаде АФП., цитирани от БТА.

Актьорът и рапър, който има корени от Сиера Леоне и Гана, вече е говорил за желанието си да подпомогне развитието на филмовата индустрия в Африка. „Идрис Елба ще построи модерно студио тук, подобно на тези в Нигерия и Боливуд“ . Това заяви министърът на инвестициите на Занзибар Шариф Али Шариф. Властите там вече са предоставили на актьора 80 хектара земя на остров Унгуджа.

„Не знам как ще наричаме местната филмова индустрия – може да е „Заливуд“ (Zallywood) или „Завуд“ (Zawood)“, каза той по време на Международния филмов фестивал в Занзибар.

Според местните медии студиото може да даде тласък на зараждащите се усилия на Танзания в областта на международното филмопроизводство. Проектът е обсъждан миналата година между Идрис Елба и президента на  госпожа Самия Сулуху Хасан по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

Занзибар, известен със своите тюркоазени води, бели пясъчни плажове и плантации за подправки, е силно зависим от туризма, отбелязва АФП.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас