„Игра на калмари“ се завръща с втори сезон през декември

Снимка: Netflix

„Игра на калмари“ се завръща с втори сезон през декември

Снимка: Netflix
Сподели

Вторият сезон на южнокорейския сериал „Игра на калмари“ ще тръгне по „Нетфликс“ през декември, съобщи пред изданието „Бизнес инсайдер“ изпълнителят на главната роля Лийг Джон-джи.

Актьорът не е разкрил детайли от сюжета и други подробности за новия сезон. От „Нетфликс“ също не са коментирали неговото съобщение.

Първият сезон на „Игра на Калмари“ се появи през 2021 г. и веднага стана най-гледан в стрийминг платформата. Само през първия месец той привлече вниманието на 142 милиона зрители. Сериалът получи положителни отзиви от кинокритиката и беше награждаван многократно. Това беше и

първият чуждоезичен сериал, номиниран за наградата

на Гилдията на киноактьорите в САЩ.

Първият сезон на сериала бе за състезание, в което 456 играчи се борят за награда от 456 млн. долара. Всяка загуба означава мигновена смърт. Най-накрая остава само един победител, припомня „Площад Славейков“.

Главният герой в награждавания драматичен трилър отново е Сон Ги Хун. Актьорът Лий Джонг-джи играе затънал в дългове баща на средна възраст. Ги Хун успява да излезе жив от игрите. Въпреки това – той завършва първия сезон, решен да накара

хората, отговорни за жестокото състезание, да си платят

за своите „зверства“ срещу хората. По този начин се подготвя завръщането му в следващата глава.

За втори сезон се завръщат и маскираният лидер на маскираните служите, които стоят зад играта. Феновете ще видят и Уи Ха-джун, който играе полицай в търсене на изчезналия си брат и също се забърква зад кулисите на смъртоносната игра.

В „Игра на калмари“ сезон 2 влизат и четирима съвсем нови играчи.

Актуално

Избрано за вас