Игралното и документалното кино откриват пресечна точка в 7Arts.bg

Снимка: Pixabay

Игралното и документалното кино откриват пресечна точка в 7Arts.bg

Снимка: Pixabay
Сподели

Игралното и документалното кино откриват пресечна точка в новите филми в стрийминг платформата 7Arts.bg. Още днес имате възможност да гледате три от забележителните продукции на режисьора Тонислав Христов от удобството на собствения си дом. В тях главни действащи лица са любовта, а доста често и несигурността.

„Семейно щастие“ гледайте ТУК

Сценарист и режисьор: Тонислав Христов

Филмът представя интимния портрет на едно българско семейство от Северозападна България – това на самия режисьор. То се опитва да оцелее във времена на безработица и несигурност. В началото на 2007 г. България се  присъединява към Европейския съюз и

много млади хора заминават за чужбина

в търсене на по-добър живот и възможности за развитие. Във фокуса на филма обаче са тези, които остават – в случая неговото семейство. Баща му губи работата си след 36 години вярна служба, бизнесът на брат му също е изправен пред предизвикателства.

„Правилата на ергенския живот” гледайте ТУК

Режисьор: Тонислав Христов 

Във филма наблюдаваме опитите на режисьора и трима негови приятели да открият истинската любов. На прага на тридесетте всеки един от тях вече е преживял любовно разочарование. Заедно обаче се опитват да намерят ключа към истинската любов. Романтичната „драмедия” поглежда и към темата за емигрантството. В историята има любов, тъга и малко мъжки сълзи, уроци по танци и бадминтон, фитнес и спийд дейтинг.

„Любов и инженерство“ гледайте ТУК

Тонислав Христов разказва за собствения си развод и любовните неуспехи на трима свои приятели. Те се опитват да открият отговор на въпроса какво се е объркало в отношенията им с жените. Сюжетът проследява живота на четирима компютърни инженери, които се опитват да намерят „аналогова” любов. Без социален живот, изцяло отдадени на виртуалните контакти, те стават

доброволно опитни зайчета в експеримент.

3D инженерът Атанас, който също живее във Финландия се опитва да разработи (псевдо) научна формула на любовта и така да помогне на закъсалите си приятели. С негова помощ –  Тодор, Туомас, Маркус и Андон се опитват да „хакнат” истинския живот. „Любов и инженерство” е най-успешният български документален филм за 2014 г.

Не пропускайте да гледате тези и още десетки завладяващи заглавия в първата стрийминг платформа за култура – 7Arts.bg. Можете да го направите срещу само 7 лв. на месец. 

Актуално

Избрано за вас