Празник за малки и големи в 7Arts: 5 филма, подходящи за цялото семейство

Празник за малки и големи в 7Arts: 5 филма, подходящи за цялото семейство

Сподели
Великденските празници са време за почивка и забавление със семейство и приятели. Но освен боядисаните яйца и вкусните козунаци – през тези дни
винаги има място и за хубаво кино и театър
Представяме ви 5 филма, които може да гледате в платформата 7Arts.bg през празничната седмица. В тази статия сме събрали любопитни български и чуждестранни  заглавия за малки и големи, които да направят празника на вашето семейство  още по-вълнуващ.
С участието на : Маргита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Иван Савов, Иванка Братоева, Андрея Тодорова
Сценаристи и режисьори : Петър Вълчанов и Кристина Грозева

Това е история за провинциална учителка, стиснат банкомат и рутинна жестокост.
Разказ за инатливата женска почтеност.
Впрочем истинска. Трюфо твърдеше, че Земята се върти от краката на милионите жени, които я задвижват. Сред тях  и учителката  от филма на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Тя се грижи за капитулиралия си мъж, детето си и още двадесетина души, които се мъчи да възпитава в почтеност. Урок“ успява в най-трудното: да представи баналната безизходица на анонимния човек със силата на киноезика и актьорската автентичност.

„Урок” връща достойнството на българското кино – с  честността, на която вече не вярвахме, че сме способни. Носител е на награди от фестивалите в Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка в Еквадор и Гьотеборг.

Режисьор: Миа Хансен-Льов
В ролите: Мелвил Пупо, Паскал Грегори, Леа Сейду, Никол Гарсия
Оператор: Дени Леноар
Продуцент: Герхард Майкснер, Роман Пол, Давид Тион, Филип Мартен
Самотната майка Сандра живее в малък апартамент в Париж, опитвайки се да балансира между своите емоционални потребности, тези на родителите си и на малката си дъщеря. Тя редовно посещава баща си Георг, чието здраве се влошава. Докато тя и майка ѝ се опитват да намерят безопасно място, на което Георг да живее, Сандра ненадейно среща своя стар приятел Клеман. Той е обвързан, но те започват страстна афера.
Хензел и Гретел

Продукция на Драматично-куклен театър Силистра

Снимка: Куклен театър Силистра
В една далечна страна – в малка къщичка близо до гората, живеело семейството на беден дървар. Той имал две прекрасни деца. Момчето се казвало Хензел, а момичето- Гретел… Режисьорското решение, атрактивната сценография и оригиналната музика въвеждат по неповторим начин зрителите във вълшебния свят на куклено-театралното изкуство.
Патилата на Спас и Нели (1987)

Продукция на Студия за игрални филми „Бояна“

 

Снимка: starotokino.com

 

Кучето Спас и котката Нели са приютени в семейство с две близначки. Но своеволията на четириногите обръщат с главата нагоре дома на новите им собственици и те са принудени да ги изгонят на улицата. Там ги намира меркантилен дресьор на животни, които решава, че ще направи големия си финансов удар от тях.
Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?

 

Някъде между „Монмартър“ и „Сен Жермен дьо Пре“ карикатуристът Жан-Жак Семпе и писателят Рьоне Госини се надвесват над голям бял лист хартия и вдъхват живот на палаво и симпатично момче, което ще придобие известност като малкия Никола. В този прелестен филм Семпе и Госини ще разкажат историята на своето приятелство и на съвместната си творческа кариера и ще осветлят истината за едно

детство, изпълнено с надежди и мечти.

Надяваме се някое от тези заглавия да е привлякло любопитството ви и да  стане част от вашата великденска ваканция.  Пожелаваме ви светли празници, споделени с най-близките ви хора!

Актуално

Избрано за вас