Джулия Робъртс за Матю Пери: Смъртта на млад човек е сърцераздирателна

Снимка: WARNER BROS. TELEVISION

Джулия Робъртс за Матю Пери: Смъртта на млад човек е сърцераздирателна

Снимка: WARNER BROS. TELEVISION
Сподели

Джулия Робъртс за първи път коментира смъртта на бившето си гадже Матю Пери. Актьорът, познат от ситкома „Приятели”, беше намерен мъртъв в дома си преди малко повече от месец.

56-годишната актриса разказа за спомените си със звездата в интервю, което даде по повод новия си филм „Leave the World Behind“.

В интервю за „ET“ Робъртс сподели, че изпитва положителни чувства към покойния си колега, с когото имаше двумесечна връзка.

Двойката се запознава, когато през 1996 г. носителката на „Оскар“ е поканена като гост-звезда в хитовия ситком „Приятели“. Тя играе съученичка на героя на ПериЧандлър Бинг.

„Внезапната смърт на толкова млад човек е сърцераздирателна. Мисля, че подобно нещо ни помага да оценим това, което имаме, и да продължим по положителен начин, доколкото можем“, сподели Джулия.

Покойният актьор описва връзката си с Робъртс в мемоарите си. В книгата си Матю разкрива, че е бил романтик по душа. Той успял да удиви актрисата от „Хубава жена“ още преди първата им среща.

„Изпратих ѝ три дузини червени рози, а картичката гласеше: „Единственото по-вълнуващо нещо от перспективата – ти да участваш в шоуто, е, че най-накрая имам извинение да ти изпратя цветя“, написа той.

Така между двамата започва интензивна комуникация през факс, на който си изпращат съобщения един към друг. Така още преди старта на снимките на епизода на „Приятели“ те вече са двойка.

Несигурността на Матю обаче се оказва пречка на щастието им.

„Два месеца по-късно бях необвързан. Срещата с Джулия Робъртс беше твърде много за мен. Постоянно бях сигурен, че тя ще се раздели с ме.Затова, вместо да се изправя пред неизбежната агония от загубата й, аз скъсах с красивата и брилянтна Джулия Робъртс „, написа актьорът.

Актуално