ТОП 5 филми и сериали, с които ще запомним Матю Пери

Снимка: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

ТОП 5 филми и сериали, с които ще запомним Матю Пери

Снимка: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown
Сподели

Актьорът Матю Пери си отиде изненадващо на 54 години на 28 октомври, но остави след себе си невероятни телевизионни и кино продукции.

Макар да добива световна популярност с ролята си на Чандлър Бинг от „Приятели”, Пери всъщност участва и

в други касови ленти,

които не трябва да бъдат пропускани. С тъга след загубата му, но и с надежда отново да видим закачливата му усмивка подготвихме, ТОП 5 на филмите и сериалите му с най-висок рейтинг в IMDB.

„The West Wing“ – 8,9/10 рейтинг в IMDB

The West Wingе американски драматичен телевизионен сериал на политическа тематика, създаден от Арън Соркин. Действието на сериала се развива предимно в Западното крило на Белия дом, където е овалният кабинет, по време на фиктивната демократична администрация на президента Джосая Бартлет.

Сериалът The West Wing е продуциран от Warner Bros. Television. За ролята си на Джо Куинси в сериала Пери получава

две номинации за „Еми“

за изключителен гост-актьор в драматичен сериал през 2003 и 2004 г.

„Studio 60 on the Sunset Strip“ (2006-2007) – 8,3/10 рейтинг в IMDB

Действието на сериала се развива зад кулисите на комедийно шоу на живо на измислената телевизионна мрежа NBS (National Broadcasting System). Форматът му е подобен на този от предаването Saturday Night Live на NBC.

„Studio 60 on the Sunset Strip“ се излъчва по NBC в продължение на едва 22 епизода. Мат Алби (Матю Пери), Дани Трип (в ролята Брадли Уитфорд), дуо сценаристи и режисьори са

привлечени да помогнат

за спасяването на провалящо се скеч шоу.

„The Ron Clark Story“ (2005) – 7,5/10 рейтинг в IMDB

Лентата „The Ron Clark Story” от 2005 г. с участието на Матю Пери проследява историята на учител идеалист, който напуска малкия си роден град, за да преподава в нюйоркско държавно училище, където се сблъсква с проблеми с учениците. Филмът е режисиран от Ранда Хейнс.

Кларк (в ролята Пери) бързо научава, че това ще бъде

битка на волята между него и учениците му,

за да се види кой може да надделее над другия. Той се бори да ги разбере както индивидуално, така и колективно.

„Go On“ (2012-2013) – 7,5/10 рейтинг в IMDB 

„Go On“ е американски ситком, създаден от Скот Силвери. Той се излъчва по NBC от 8 август 2012 г. до 11 април 2013 г.

Сериалът е с участието на Матю Пери в ролята на водещия на предаване по радиото Райън Кинг, който се опитва да преодолее смъртта на съпругата си. Той е принуден от шефа си да се присъедини към група за подкрепа, която да му помогне да се справи със скръбта. Именно там той се среща с интересни персонажи, които променят живота му.

„The Whole Nine Yards“ (2000) – 6,7/10 рейтинг

„The Whole Nine Yards“ е американски криминален комедиен филм от 2000 г., режисиран от Джонатан Лин и разпространяван от Warner Bros.

Историята разказва за зъболекар, който пътува до Чикаго, за да информира мафиотски бос за местоположението на новия си съсед – бивш наемен убиец, за чиято глава е обявена цена.

Сценарист на лентата е Мичъл Капнър, а в ролите влизат Брус Уилис, Матю Пери, Аманда Пийт, Майкъл Кларк Дънкан и Наташа Хенстридж.

Фото кредит: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

Актуално

Избрано за вас