ТОП 10 сериала, подобни на „Еуфория“, които да не пропускате

Снимка: Netflix

ТОП 10 сериала, подобни на „Еуфория“, които да не пропускате

Снимка: Netflix
Сподели

Сериалът „Еуфория“ се превърна в сензация почти веднага след излизането си на екран. Премиерата на тийнейджърската драматична продукция беше през 2019 г. Тя проследява Ру (Зендая) и нейните съученици от гимназията, които се справят с проблеми като пристрастяването към наркотици, образа на тялото, сексуалността и травмите.

След два изключително успешни сезона сериалът е подновен за трети през февруари 2022 г. Продуцентите обаче заявиха, че нови епизоди не се очакват поне до 2025 г. През март 2024 г.

снимките на третия сезон са спрени за неопределено време

и на звездите е разрешено да се занимават с други проекти, пише Deadline.

Докато феновете чакат новини за предстоящия сезон, има много други изпълнени с драма и провокиращи размисъл продукции,  които могат да гледат. Представяме ви 10 сериала, с които да запълните времето си до излизането на сезон 3 на „Еуфория“.

Снимка: IMDb
Skins

Британската тийнейджърска драма се излъчва от 2007 до 2013 г. и се фокусира около група ученици от гимназията в Бристол, Англия. Известен със суровите си описания на тийнейджърския разврат, сериалът разглежда противоречиви теми като злоупотребата с наркотици, сексуалността и психичните заболявания.

Sex Education

Този британски сериал на Netflix

изследва сексуалния живот на тийнейджъри и възрастни

в идиличен измислен град. В актьорския ансамбъл влизат Ейса Бътърфийлд, Джилиан Андерсън, Нкути Гатва и Ема Маки. Ако търсите тийнейджърска драма, но по-лека от мрачните сюжети на „Еуфория“, Sex Education е идеалното предложение за гледане.

Снимка: BHO
We Are Who We Are

Британският драматичен сериал за съзряването разказва за двама американски тийнейджъри, които живеят в измислена военна база на Съединените щати в Италия. Той разглежда теми като приятелството, младата любов и идентичността.

Degrassi

Този канадски тийнейджърски драматичен сериал е култов по основателна причина. Франчайзът има няколко повторения от 1979 г. насам, но едно от най-запомнящите се повторения е „Деграси: Следващото поколение“. Участие в него има дори и  Дрейк, но в годините преди да стане известен музикант. Сериалът разглежда противоречиви теми като

психичното здраве, сексуалността и злоупотребата с наркотици

сред тийнейджърите, пише People.

Снимка: IMDb
Cruel Summer

Премиерата на този антологичен сериал е през 2021 г. и всеки от двата сезона представя различна тийнейджърска мистерия на убийството с много обрати. В сезон 1 Оливия Холт е в ролята на популярно момиче, което изчезва. В сезон 2 сред актьорите са Грифин Глук и Лекси Ъндърууд, които разиграват друга мистерия, тази на убито момче и трио приятели, които по някакъв начин са замесени. След премиерата на втория сезон през лятото на 2023 г. сериалът е отменен.

My So-Called Life

В този сериал от 90-те години Клеър Дейнс е в ролята на Анджела – тийнейджърка, която попада в поредица от опасни ситуации, докато се опитва да разбере своята самоличност. През целия сериал тя е водена от силните си чувства към Джордан, изигран от младия Джаред Лето.

Снимка: HBO Max
Genera+ion

Сериалът на HBO от 2021 г. проследява група гимназисти от консервативен град, които се опитват да разберат истинските си желания. Главните герои се

борят със своята сексуалност и въпросите за доброто и злото,

докато се опитват да преминат през гимназията.

Recovery Road

В сериала тийнейджърката Мади е изправена пред решението

да бъде изключена или да отиде на рехабилитация

заради употребата на наркотици. Когато избира рехабилитацията, Мади се сблъсква с трудно пътуване и нови проблеми. Сериалът от 2016 г. може и да засяга сериозни теми, но също така остава верен на тийнейджърския жанр, като включва и романтична арка за главната героиня.

Снимка: CHRIS HASTON/NBC
Freaks and Geeks

„Freaks and Geeks“ проследява група приятели и врагове тийнейджъри, които се борят да преминат през гимназията. Както се споменава в заглавието, членовете на основната група не са точно най-популярните деца в училище, което води до множество неловки моменти и въпроси за лоялността и социалната динамика.

One of Us Is Lying

Трилърът разказва за живота на петима ученици, които един ден попадат в следствения арест, но оцеляват само четирима. Следващите епизоди се занимават с въпросите за вината и дълго пазените тайни, докато всички се опитват да разберат какво се е случило.

Актуално

Избрано за вас