Грабвайте пуканки и към киното: Какво да гледате през декември?

Фото кредит: Warner Bros. Picture

Грабвайте пуканки и към киното: Какво да гледате през декември?

Фото кредит: Warner Bros. Picture
Сподели

Празничните дни вече са „зад ъгъла“, а с шейната на Дядо Коледа носи и възможността да прекарваме повече време със своите най-близки хора. Как обаче да внесем разнообразие в дните, които обикновено прекарваме наобиколили трапезата. Най-лесното, бързо и приятно решение е… да се отправим към киното. Остава обаче вечният въпрос – Какво да гледаме? Е, ArtPortal идваме на помощ с премиерните заглавия за месец декември в българските кина.

„Аквамен и изгубеното кралство”

Режисьор: Джеймс Уан

С участието на: Патрик Уилсън, Джейсън Момоа, Амбър Хърд, Долф Лундгрен и други.

След като в предходния филм не успя да победи Аквамен, Черната Манта няма да спре пред нищо, за да отмъсти за смъртта на баща си. Този път той е овладял мощта на мистичния Черен тризъбец, с който ще отприщи древна и злокобна сила. В опит да го победи Аквамен се обръща към брат си Орм, предишния крал на Атлантида.

Премиера: 22 декември

Снимка: Warner Bros
 Уонка

Режисьор: Пол Кинг

С участието на: Тимъти Шаламе, Хю Грант, Сали Хоукинс, Оливия Колман, Роуън Аткинсън и Джим Картър

 Предисторията на една от най-обичаните книги на Роалд Дал ще оживее на голям екран. „Уонка” (в главната роля Тимъти Шаламе) ще разкрие на широката публика как Уили Уонка се превръща в прочут изобретател, магьосник и шоколатиер. Филмът обещава опияняващ микс от магия и музика, луди приключения и емоции.

Премиера: 15 декември

Момчето и чаплата

Режисьор: Хаяо Миядзаки

Филмът ни разкрива контраста между суровата реалност на живота и магичния вътрешен свят на главните герои. 11-годишният Махито губи майка си при пожар. След смъртта ѝ той и баща му заживяват в отдалечено имение с чудновати обитатели. Там една чапла му проговаря на малкия Махито и го привиква в тайнствена кула. Воден от нея, той се пренася в един паралелен свят, където реалността се сблъсква с духове и кръвожадни птици.

Премиера: 8 декември

Черен петък

Режисьор:  Илай Рот

С участието на: Патрик Демпси, Джина Гершон, Рик Хофман, Майло Манхайм, Адисън Рей

Традиционните намаления по магазините в Плимут, Масачузец – родният град на Денят на благодарността, завършват с трагедия. Година по-късно градът отново е изправен пред лицето на ужаса – мистериозен убиец започва да тероризира жителите. Всяка следваща смърт индикира, че убийствата не са просто способ за отмъщение. Оказва се, че извършителят има много по-зловещ план.

Премиера: 1 декември

Снимка: Forum Film
Цената на властта

Режисьор: Исидор Карадимов

С участието на: Кирил Ефремов, Георги Кадурин, Димитър Ковачев – Фънки, Данчо Караджов, Китодар Тодоров, Борис Дали, Тото, Тончо Токмакчиев, Диана Любенова, Георги Златарев, Димитър Баненкин, Камен Воденичаров, Антонио, Гергана Райчевска

Всичко си има цена, дори властта – това го разбират по трудния начин героите в пълния с обрати политически трилър. По пътя към властта всеки губи по нещо, а някои губят самите себе си. В ръцете на младия напорист столичен адвокат Ник (Борис Дали) попада информация за тайни сделки на властта за отклоняване на държавни средства в особено големи размери. Какви действия ще предприеме?

Премиера: 1 декември

Патешки истории

Режисьор: Бенджамин Ренър

Филмът ни запознава с патешкото семейство Малард в момент, в който то се намира на сериозен кръстопът. Мак е таткото, който е доволен, че цялата фамилия винаги ще бъде в безопасност и ще плува необезпокоявано в тяхното езеро в Нова Англия. А майката Пам е жадна за приключения и иска да покаже на децата им – тийнейджъра Дакс и малката Гуен – целия широк свят.

Премиера: 22 декември

Снимка: Forum Film
Гол за победа

Режисьор: Тайка Уайтити

С участието на: Ангъс Сампсън, Рейчъл Хаус, Уил Арнет, Рийс Дарби, Франки Адамс, Елизабет Мос, Майкъл Фасбендер

 Гол за победа  ни отвежда на пътешествие в света на националния отбор по футбол на Американска Самоа, който през 2001 г. претърпява опустошителна загуба от Австралия с 31:0 в квалификационен мач, превръщайки я в най-тежкото поражение в историята на Световната купа по футбол. С наближаването на Световното първенство през 2014 г. отборът е решен да пренапише съдбата си и наема своенравния холандски треньор Томас (Майкъл Фасбендър).

Премиера: 29 декември

Актуално

Избрано за вас