Кино шедьоврите „Зона на интерес“ и „Минали животи“ ни очакват в кината през март

Снимка: eu.usatoday.com

Кино шедьоврите „Зона на интерес“ и „Минали животи“ ни очакват в кината през март

Снимка: eu.usatoday.com
Сподели

Историческата драма „Зона на интерес“ тръгва премиерно по кината у нас на 8 март. Копродукцията между Великобритания и Полша е определяна като един от най-впечатляващите филми за Холокоста от началото на века насам.

Отличена с 51 награди, сред които Grand Prix на фестивала в Кан, три отличия БАФТА, лентата е и сред претендентите за предстоящите награди „Оскар“ в категориите за най-добър филм, най-добра режисура, адаптиран сценарий, звук, както и за международен филм.

В него Джонатан Глейзър режисира собствената си интерпретация на романа със същото заглавие от 2014 г. Филмът проследява семейство Хьос, което се настанява в новия си дом, намиращ се точно до концентрационния лагер в Аушвиц. Годината е 1943 – Рудолф (Кристиан Фридел) и съпругата му Хедуиг (Сандра Хюлер) се грижат за децата си и градината. От другата страна на оградата им вилнее ужасът на Холокоста, пише БТА.

Не по-малко завладяващо ще бъде и второто премиерно заглавие за месеца на разпространителите от Бета Филмс/ А24. Романтичната драма „Минали животи“ проследява връзката на корейски ученик и ученичка в продължение на 24 години. зрителите ще видят как те се разделят, всеки живеейки своя живот.

Продукцията е носител на  73 награди, номинациите ѝ надхвърлят 200. Тя ще се съревновава за „Оскар” в две категории – за най-добър филм на годината и най-оригинален сценарий. Премиерата ѝ у нас ще бъде на 29 март.

Актуално

Избрано за вас