„Кралството на планетата на маймуните“ триумфира в кината

Снимка: brato.bg

„Кралството на планетата на маймуните“ триумфира в кината

Снимка: brato.bg
Сподели

Филмът „Кралството на планетата на маймуните“, последната част от научнофантастичната сага за маймуните оглави северноамериканския боксофис през първия уикенд в кината, съобщи АФП.

С приходи от 56,5 милиона щатски долара от петък до неделя

продукцията постигна един от най-добрите резултати за годината

в американските и канадските кина.

Историята се развива три века след предишната част, Войната за планетата на маймуните, в свят, който вече е изцяло контролиран от говорещи примати. Хората са доведени до дивашко състояние и оцеляват в периферията на цивилизацията.

„Трябваше да създадем добър материал, с който да продължим. И мисля, че успяхме. Това не е просто четвърта част, това е самостоятелен филм. Вдъхновихме се от трилогията, но също така и от оригиналния филм от 1968 г.“, каза режисьорът Уес Бол.

„Кралството на планетата на маймуните“, използва сензори за улавяне на движенията на актьорите, за да изглеждат като маймуни. Актьорският състав прекарва шест седмици в „маймунско училище“, учейки се под ръководството на Ален Готие, бивш цирков артист на „Сирк дьо Солей“.

На второ място се класира екшънът „Каскадьорът“,

който достигна само половината от приходите си от първия уикенд в кината – 13,7 милиона щатски долара.

В игралния филм на Дейвид Лийч, Райън Гослинг е в ролята на опитен каскадьор, който се възстановява от тежко нараняване, получено по време на снимки. Той се завърща в бизнеса за участие в бюджетен филм, но попада в криминална схема.

Тенис драмата „Претендентите“ с участието на Зендая зае трето място с 4,7 милиона щатски долара. Във филма 27-годишната американска актриса и певица играе самоуверена бивша шампионка по тенис.

Тя е в центъра на любовен триъгълник,

в който се преплитат съперничество, приятелство и любов.

Филмът на ужасите „Карти на смъртта“ е на четвърто място тази седмица с 3,5 млн. щатски долара, като надхвърли бюджета си от 8 млн. щатски долара през първите две седмици на разпространение.

Започвайки от „Кралството на планетата на маймуните“ топ 5 се затваря с игралния филм „Годзила и Конг: Нова империя“ с 2,5 милиона щатски долара.

Актуално

Избрано за вас