„Годзила и Конг: Нова империя“ отново е фаворит на българските зрители

Снимка: COURTESY OF WARNER BROS. PICTURES

„Годзила и Конг: Нова империя“ отново е фаворит на българските зрители

Снимка: COURTESY OF WARNER BROS. PICTURES
Сподели

Втора седмица „Годзила и Конг: Нова империя“ продължава да е на върха на зрителския интерес у нас. Това сочат данните от киносалоните. Историята от 38-ия филм за Годзила и 13-ия поред за Кинг Конг, която загатва трети филм за съвместния тандем, е гледана от 30 474 зрители.

На втора позиция е анимацията Кунг-фу Панда 4″, която е месец по екраните у нас. Приключенията на По, започнали още през 2008 година, са гледани от общо 105 533 зрители. Натрупаните приходи са 1 382 128 лева.

Трети по ред по зрителски интерес е

„Дюн: Част втора“, създаден по романа на Франк Хърбърт

от 1965 година. Продължението е видяно от 147 281 зрители, а за месец и половина в кината има 2 126 672 лева от билетите им.

Четвърта позиция е за първата премиера от първия априлски уикенд – хоръра „Първата поличба“. На пето място е втората премиера от миналия петък – българският „Защото обичам лошото време“. Срещата на Ирина и Борис в крайморско градче са проследили 3 607 зрители. Приходите за премиерния и предпремиерния период са 43 440 лева.

Шести поред

в ТОП 10 е анимационният „Героите на джунглата 2: Около света“.

Френският разказ за изобретателя Албер, който трябва да унищожи откритието си, за да спаси дъщеря си и цялата джунгла, е трета седмица по екраните. Гледан е от 6 384 зрители и има 68 748 лева приходи.

На седмо място е третата премиера от миналия уикенд – „Мънкимен“ с Дев Пател като режисьор и главен герой.

Осми поред е хорърът „Непорочна“, навлизащ в дълбокия мрак зад традиционните религиозни схващания. Пътят на сестра Сесилия из манастирските коридори е проследен от 11 957 зрители. За трите седмици в кината филмът е натрупал 140 185 лева приходи.

На девето място е романтичната комедия „Красива сватба“, продължение на „Красиво бедствие“, пише БТА. Пътят на Аби и Травис от Лас Вегас до Мексико и преоткриването на любовта помежду им са споделени от 7 033 зрители.

Десета позиция заема четвъртата премиера от миналата седмица – „Прекрасни дни“ на Вим Вендерс.

Актуално

Избрано за вас