Актьорът Леарт Докле ще изгрее в продукция на „Амазон Прайм“

Снимка: Leart Dokle/Facebook

Актьорът Леарт Докле ще изгрее в продукция на „Амазон Прайм“

Снимка: Leart Dokle/Facebook
Сподели

Възпитаник на НАТФИЗ влезе в елитен актьорски състав на нов филм на „Амазон Прайм“. Роденият в Албания Леарт Докле, който живее и работи в София, ще бъде основният антагонист в екшън комедията Deep Cover („В дълбока нелегалност“).

Нашият актьор играе до Орландо Блум („Властелинът на пръстените”), Шон Бийн („Игра на тронове”), Пади Консидайн („Домът на дракона”), Брайс Далас Хауърд („Джурасик Свят”), Ник Мохамед („Тед Ласо”), Иън Макшейн („Джон Уик”). Докле не разкри каква точно е ролята му, но съдейки по произхода и името на неговия персонаж, посочен в IMDb – Скендер, героят му вероятно е от нашия регион, а може би дори албанец. Снимките на филма са започнали на 5 февруари в Лондон, съобщава Hollywood Reporter.

Сюжетът в IMDb засега е само едно изречение: „Трима актьори, добри в импровизациите , трябва да съдействат на лондонската полиция, като влязат

под прикритие в криминалния ъндърграунд

на британската столица“. Подобен е сюжетът на същото заглавие от 1992 г. с Лорънс Фишбърн и Джеф Голдблум. Там обаче героите не са актьори, а полицаи, и жанрът е криминален трилър.

Сценарият на „В дълбока нелегалност“ е на Дерек Конъли и Колин Тревъроу. Към него се присъединяват британското импровизационно дуо Бен Ашендън и Александър Оуен. Филмът ще бъде продуциран от Тревъроу (режисьор на трите филма „Джурасик Свят“). Режисьор е Том Кингсли.

Приходите на всеки от филмите на Колин Треъроу от поредицата „Джурасик Свят“ надхвърлят 1 милиард. Боксофисът на този от 2015 г. отчита 1,671 млрд. долара. Следва го „Джурасик свят: Падналото кралство“ от 2018 г. с 1,31 млрд. долара. Последният „Джурасик свят: Господство“ от 2022 г. е с печалба  малко над 1 млрд. долара.

„В дълбока нелегалност“

ще тръгне премиерно през ноември

в платформата „Прайм Видео“ в повече от 240 страни по света.

Леарт Докле е 34-годишен бълхарски акьор, роден е в Албания, има български и гръцки корени. Баща му е актьорът и режисьор Зехрудин Докле, а майка му е прочута певица в страната – Клеопатра Докле.

Леарт завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ през 2013 г. в класа на проф. Пламен Марков. Театралната публика го е гледала в „Хъшове“ на Александър Морфов в Народния театър. Леарт Докле бе от малкото актьори от първата трупа, които протестираха в защита на режисьора. Актьорът може да бъде гледан у нас в „Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното)“ на режисьора Явор Гърдев и в „Хамлет“, припомня „Площад Славейков“.

Докле е имал роли в българските сериали „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Пътят на честта“, „Братя“. Успоредно с премиерата в „Амазон Прайм“, наесен по българските екрани излиза филмът на Ники Илиев „Без крила“ с участието на Леарт Докле в главна роля. Сюжетът е вдъхновен от историята на родния параолимпиец Михаил Христов. Докле е в образа на неговия треньор Петър Дачев.

Актуално

Избрано за вас