„Мандалорианецът“ оживява на голям екран

Снимка: Disney+

„Мандалорианецът“ оживява на голям екран

Снимка: Disney+
Сподели

Приключенията на Бебе Йода, които досега зрителите гледаха само на малкия екран в „Мандалорианецът“, ще бъдат превърнати във филм, съобщават Ройтерс и АФП.  Снимките на първия пълнометражен филм, вдъхновен от поредицата, ще започнат тази година.

Главният герой – ловецът на глави Дин Джарин, наричан Мандалорианецът, и неговият спътник – Грогу, добил популярност като Бебето Йода, дебютираха в стрийминг платформата на Disney през 2019 г. Новият филм от франчайза „Междузвездни войни„, озаглавен „Мандалорианецът и Грогу“, ще бъде режисиран от създателя на хитовата поредица Джон Фавро. 

Перспективата да пренесем Мандалорианеца и Грогу на големия екран е изключително вълнуваща“, изтъква той в свое изявление.

От  Disney не съобщават официална премиерна дата за филма.

Очаква се актьорът Педро Паскал, който играе Мандалорианеца, да се завърне в ролята.

Disney спря работата по нови филми от вселената на „Междузвездни войни“ и се отказа от няколко проекта. Причината е, че се опитваше да измисли нова стратегия за франчайза – един от най-големите за компанията. Последният филм от поредицата „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, излезе на екран през 2019 г. и събра близо 1,1 милиарда долара.

Оттогава бяха

обявени няколко продукции,

без да има индикации дали те действително ще бъдат реализирани, отбелязва АФП. Филмите, които първоначално бяха поверени на Кевин Файги, идващ от вселената на Marvel, и Пати Дженкинс („Жената чудо“), бяха дискретно отложени, пише БТА.

Други продукции в процес на подготовка, режисирани от Тайка Уайтити и Джеймс Манголд, все още са в ход. Очаква се Дейзи Ридли да се превъплъти в ролята на Рей – героинята от последната трилогия на Disney.

Следващият филм от вселената на „Междузвездни войни“ е насрочен за май 2026 г.

Актуално

Избрано за вас