Марго Роби най-после коментира номинациите за „Оскар“

Снимка: Shutterstock

Марго Роби най-после коментира номинациите за „Оскар“

Снимка: Shutterstock
Сподели

Марго Роби най-накрая споделя мнението си за тазгодишните номинации за „Оскар“, които доведоха до всеобщо разочарование, след като звездата от „Барби“ не получи награда в категорията за главна женска роля.

„Няма начин да се чувстваш тъжен, когато знаеш, че си толкова благословен“, каза Роби на специална прожекция на SAG-AFTRA, според Deadline.

По-късно тя добави, че се гордее с въздействието, което е оказал „Барби“, и каза: „Решихме да направим нещо, което да промени културата,

да повлияе на културата,

просто да окаже някакво въздействие“.

„И това вече се случи, и то в много по-голям мащаб, отколкото някога сме мечтали. И това е наистина най-голямата награда, която може да се получи“, каза тя.

Филмът „Барби“ е най-големият блокбъстър за 2023 г., като от излизането си през юли досега е спечелил

близо 1,5 милиарда долара

в световен мащаб. Зашеметяващите касови резултати превърнаха режисьорката Грета Гервиг в първата самостоятелна жена режисьор с филм за милиард долара.

Ето защо мнозина се почувстваха също толкова шокирани, когато Гервиг не беше номинирана в категорията за най-добър режисьор миналата седмица. Все пак това не беше пълен провал за Гервиг, тъй като тя получи номинация в категорията за адаптиран сценарий заедно със съпруга си и съавтор на „Барби“ Ноа Баумбах.

„Очевидно смятам, че

Грета трябва да бъде номинирана за режисьор,

защото това, което тя направи, се случва веднъж в кариерата, веднъж в живота, това, което тя направи, наистина е така“, каза Роби във вторник.

„Барби“ спечели общо осем номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм – за който

Роби беше отличена като продуцент.

Но мнозина, включително номинираните за „Оскар“ актьори от поддържащите роли в „Барби“ Райън Гослинг и Америка Ферера, бяха разочаровани от индивидуалните пропуски на Гервиг и Роби.

„Да кажа, че съм разочарован, че не са номинирани в съответните категории, би било подценяване“, каза Гослинг в изявление.

Като цяло, според Deadline, Роби е останала позитивна, когато е споделяла мислите си за тазгодишната дискусия за „Оскар“.

„Това беше невероятна година за всички филми“, каза тя.

Актуално