Кои са най-популярните кучета, „участвали“ във филми?

Снимка: Pixar

Кои са най-популярните кучета, „участвали“ във филми?

Снимка: Pixar
Сподели

Круела де Вил може и да е мразела кучета, но ние ги обичаме.

Кучетата са основни помощници в телевизионните и филмовите продукции открай време. Ласи например се появява за първи път на екрана през 40-те години на миналия век, а във всеки филм за Джон Уик от 2010/2020 г. има поне един четириног приятел, който прави компания на наемния убиец. Независимо за каква порода става дума тези кучета са научили публиката, както и своите екранни партньори, на

стойността на приятелството и лоялността.

От кученца от анимационни филми до такива, които крадат бейзболни топки – ето нашите любими четириноги приятели от големия екран.

 

Всички далматинци, „101 далматинци“
Снимка: Disney

Говорейки за подкрепата на голяма група, тези кученца знаят какво е семейство и са готови да се борят с всяка зла жена, която застане на пътя им.

 

Франк, „Мъже в черно“
Снимка: Columbia

Франк може да е извънземен отвътре, но отвън е просто очарователен мопс, който обича песните на Глория Гейнър. Освен това е толкова опитен, че накрая го повишават в агент F и му позволяват да носи костюм. Така че по принцип той може да пее и да спасява света.

 

Ласи, „Ласи“
Снимка: Everett Collection

Класацията ни за кучета в киноиндустрията няма да бъде пълна, ако в нея не присъства Ласи. Ако не беше Ласи, Тими на 100 процента щеше да е още в онзи кладенец.

 

Майло, „Маската“
Снимка: New Line Cinema

Нужен е определен вид куче, за да приеме стопанин, който носи страховита маска, която напълно променя личността му. И е необходимо куче като Майло, което да носи маската и да се справи с нея.

 

Дъг, „В небето“
Снимка: Pixar

Той е говорещо куче! Разбира се, той не е единственото говорещо куче в този списък, но странният му характер, любовта му към катеричките и невъзможността да приеме „не“ за отговор го отличават от останалите. Дъг е едно от трите кученца, които са получили

наградата „Палма“ за кучета на филмовия фестивал в Кан.

 

Плуто
Снимка: Disney

На първо място, ако Мики Маус обича Плуто, целият свят трябва да обича Плуто. Но също така трябва да отдадем дължимото на Плутон за това, че наистина разчупи калъпа и прие себе си, независимо от холивудските стандарти. В края на краищата той беше единственият член на Сензационната шесторка, който не се обличаше в човешки дрехи. Продължавай все така, Плуто.

 

Тото, „Вълшебникът от Оз“
Снимка: Everett Collection

Тото нямаше друга задача, освен да бъде лоялен. Не са много кучетата, които биха последвали стопанина си през торнадо и след това биха продължили да стоят до него през говорещи плашила, летящи маймуни и множество музикални номера.

 

Снупи, Peanuts
Снимка: Everett Collection

Няма Чарли Браун без Снупи. Всяко малко дете има нужда от най-добър приятел (с отличен вкус за декорация на кучешка колиба).

 

Дино, „Семейство Флинтстоун“
Снимка: Disney

Да, той е динозавър – по-точно снорказавър – но да се твърди, че този крадец на гледки не може да се определи като куче, е абсолютно праисторическо.

 

Слинки Дог, известен още като Слинк, „Играта на играчките“
Снимка: Disney/Pixar

Мислите ли, че Уди и Бъз биха могли постоянно да помагат на приятелите си, ако не беше гъвкавостта и нагласата на Слинк? Помислете отново.

 

Бетовен, „Бетовен“
Снимка: Universal

Бетовен няма нужда да говори или да разкрива престъпления. Бетовен просто трябва да е мил, мек и да създава очарователни кученца.

 

Скуби-Ду, „Скуби-Ду“
Снимка: Warner Home Video

Скуби-Ду ще ви стигне. Той разбира, когато се страхуваш от призраци. Той разбира, когато ти се струва, че ще умреш, ако не се сдобиеш с плодова закуска. Той знае какво е да разкриеш престъпление.

Актуално