Никълъс Кейдж ще тренира отбор от NFL: Влиза в образа на легендарния треньор Джон Мадън

Снимка: Getty images

Никълъс Кейдж ще тренира отбор от NFL: Влиза в образа на легендарния треньор Джон Мадън

Снимка: Getty images
Сподели

Никълъс Кейдж ще изиграе легендарния треньор от NFL Джон Мадън в биографичен филм, режисиран от Дейвид О. Ръсел, пише Rolling Stone.

Никълъс Кейдж, един от най-великите и талантливи наши актьори. Той със сигурност ще представи най-доброто от американския дух на веселие и решителност, в който всичко е възможно, в ролята на любимата национална легенда Джон Мадън“, казва О. Ръсел.

„Филмът ще разказва за гения, който е Мадън в изобретателния и готин свят на 70-те години на миналия век.“
Снимка: Getty images

Треньорът е една от най-известните фигури в историята на Националната футболна лига, като е спечелил Супербоул като старши треньор на Оукланд Рейдърс. По-късно е награждаван и като коментатор. Сред по-младите фенове, той вероятно е най-известен с това, че е автор на франчайза Madden NFL на Electronic Arts –

един от най-популярните поредици от видеоигри на всички времена.

Мадън умира през 2021 г. Доклад на The Hollywood Reporter предполага, че филмът всъщност ще се фокусира повече върху развитието на поредицата видеоигри, отколкото върху по-ранния живот на Мадън.

Новата роля е само последната в уникално непредсказуемата кариера на Кейдж, в която той е играл всички – от американски ловец на съкровища, който разбива кодове, през Дракула до измислена версия на самия себе си. Неотдавна Кейдж се снима в хорър филма „ Longlegs“, на който е и продуцент.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас