Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде по-тъжен от предишните

Снимка: Universal Pictures

Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде по-тъжен от предишните

Снимка: Universal Pictures
Сподели

Почитателите на „Дневникът на Бриджит Джоунс“ отдавна обожават филмите заради техните разтърсващи, забавни и стоплящи сърцето сцени. Актьорът Хю Грант обаче предупреди, че четвъртата част на франчайза, която трябва да излезе на Свети Валентин догодина, ще има съвсем различен тон., пише BBC.

„Освен че е изключително забавен, той е и много, много тъжен“, казва актьорът
Снимка: Universal Pictures

Грант ще се превъплъти в ролята на смахнатия антагонист Даниел Клийвър. Той също така разкри, че за него не е имало „ никаква очевидна роля“ във филма, но „искаха да ме вкарат“. Носителката на „Оскар“ Рене Зелуегър също се завръща в ролята на главната героиня в  „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“.

Заглавието на филма идва от последния роман, публикуван през 2013 г.

В книгата читателите се срещат с Бриджит в 50-те ѝ години, майка на две деца и вдовица след смъртта на съпруга ѝ Марк Дарси, изигран от Колин Фърт. Продуцентското студио не коментира доколко новият филм ще следва сюжета на едноименната книга. Стана ясно, че авторката Хелън Филдинг лично е написала сценария. В предаването на Греъм Нортън Грант посочи, че писателката е използвала реална трагедия, за да измисли сюжетната линия.

„Тя имаше тъжна история“, каза той.

Актьорът каза, че след това Филдинг започнала да пише роман за жена, която сама отглежда деца, и тогава осъзнала, че главната героиня „малко прилича на Бриджит. Освен че е изключително забавна, тя е и много, много тъжна.“, казва той.

Снимка: Working Title

Грант, който е най-известен с участието си в романтични филми като „Нотинг Хил“ и „Четири сватби и едно погребение“, не участва в третия филм. Той споделя, че първоначално е смятал, че героят му Даниел няма „абсолютно никаква роля“ и в четвъртата версия.

„Но те искаха да ме вкарат“, каза той.

Затова той каза, че е седнал с продуцентите, за да помогне за оформянето на героя, който в предишните филми беше известен като сериен женкар. „Чувствах, че това, което предложиха, беше добре, но не и страхотно. Героят вече е на 60 години, не може просто да си проправя път по Кингс Роуд, заглеждайки млади момичета.

„Всъщност това е много добър и трогателен сценарий. И това го казвам като човек, който е ужасен по отношение на сценариите. Това беше брилянтно.“

Снимка: Getty images

Първата книга на Филдинг „Дневникът на Бриджит Джоунс“ е публикувана през 1996 г. Три години по-късно излиза и книгата „Бриджит на ръба на разума“. Написани под формата на личен дневник, романите описват живота на нещастна 30-годишна самотна работеща жена, която живее в Лондон.

През 2001 г. излиза първата филмова адаптация с участието на американската актриса Зелуегър, с Грант в ролята на Даниел Клийвър и Колин Фърт в ролята на Марк Дарси. Актрисата е номинирана за „Оскар“ за ролята си, а през 2004 г. излиза продължението, което обаче не е толкова добре прието от критиката.

Ема Томпсън, която дебютира с образа на отчаяната акушерка на Бриджит в третия филм „Бебето на Бриджит Джоунс“, също се завръща в четвъртия филм. Сред новите лица в актьорския състав са Чиуетел Еджиофор  и Лео Уудъл, за когото се говори, че ще играе по-младия любовник на героинята.

По-рано Филдинг заяви, че е решила да премахне Марк Дарси от сериала, защото не е искала Бриджит да се превърне в „самодоволна омъжена“ – съдба, която се смята за крайно плачевна, ако се съди по предишните разсъждения на Джоунс.

 

 

 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас