Олимпийска плувкиня тренирала Дейзи Ридли за снимането на филм в България

Снимка: Disney

Олимпийска плувкиня тренирала Дейзи Ридли за снимането на филм в България

Снимка: Disney
Сподели

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Сиобан-Мари О’Конър тренира актрисата Дейзи Ридли за новия биографичен филм „Млада жена и морето“.

Той е посветен на първата жена, преплувала Ламанша.

Обучението за ролята на  Труди Едерле трае шест месеца, казва О’Конър, която се оттегли през 2021 г. след борба с улцерозен колит.

Снимки: BBC

Говорейки за работата, която е свършила с  Ридли, тя каза пред BBC Radio Bristol: „Ако това беше нещо, което можех да продължа да правя и да направя кариера, щях да се радвам“. 28-годишната жена споделя, че се е

„опитвала да си стъпи на краката“ извън състезателното плуване

чрез частни треньори и обучения, когато я попитали дали може да работи с актрисата, известна с ролята си в „Междузвездни войни“. „Беше невероятно преживяване“, казва плувкинята.

Снимка: Disney

„Младата жена и морето“ проследява пътя на Гертруда „Труди“ Едерле от преживяването на морбили до нарушаването на тогавашните полови конвенции чрез влизане в басейн. Тя поставя световни рекорди по плуване и печели олимпийски медали, преди да преплува Ламанша през 1926 г. и да стане известна като Кралицата на вълните.

„Лудост е колко много хора съм срещала, които не са чували за историята на Труди“.

„Срамувах се като спортистка, като плувкиня, че не знам за това, което Труди е постигнала“, казва О’Конър.
„Нейната история беше някак си изгубена в историята, но тя е пътеводител за жените спортисти по целия свят“, добавя тя.

Плувкинята заяви, че ангажиментът на г-жа Ридли към обучението е бил „невероятен“. „В първата сесия тя изобщо не се чувстваше комфортно да плува кроул отпред – и когато погледнеш филма и видиш как плува, си мислиш, че това е невероятно“.

След като приключили тренировки в Лондон, заминават за  България, за да снима в Черно море.

Ридли и плувкинята тренирали  на всеки два дни в дълги сесии. Те се опитвали да подобрят издръжливостта на холивудската звезда и да работим върху техниката ѝ. Благодарение на работата си олимпийската шампионка получава и епизодична роля във филма.

„Беше много сюрреалистично“, казва тя.

„Аз съм една от плувкините от САЩ, които плуват с Труди, когато тя е в Ню Йорк и на Олимпийските игри в Париж. Беше много готино да преживея филма по този начин. Все още се щипя, че съм участвала.“

Актуално

Избрано за вас