Оливия Колман и Том Хидълстън се завръщат за втори сезон на „Нощният мениджър“

Снимка: BBC

Оливия Колман и Том Хидълстън се завръщат за втори сезон на „Нощният мениджър“

Снимка: BBC
Сподели

Оливия Колман се завръща в сезон 2 на „Нощният мениджър“, като ще изиграе отново номинираната си за „Еми“ роля на Анджела Бър. Това съобщи Variety.

В новия сезон се завръщат и: Алистър Петри („Sex Education“, „Rogue One: A Star Wars Story“) в ролята на Александър „Санди““Лангборн; Дъглас Ходж („Жокера“, „Black Mirror“) в ролята на Рекс Мейхю. Както и Майкъл Нардоне („Traces“, „Rome“) в ролята на Фриски; и Ноа Джуп („A Quiet Place“, „Honey Boy“) в ролята на Дани Ропър.

Новият сезон се развива осем години след финала на сезон 1

и ще се излъчва по BBC One и BBC iPlayer във Великобритания, а в световен мащаб по Prime Video на Amazon. Колман, Петри, Ходж, Нардон и Джуп се присъединяват към колегата си от „Нощният мениджър“ Том Хидълстън. Той също се завръща в ролята на бившия военен Джонатан Пайн.

Снимка: BBC

Сред другите предварително обявени актьори са Диего Калва („Вавилон“), Камила Мороне („Дейзи Джоунс и шестимата“, „Мармалад“). Както и Индира Варма („Игра на тронове“), Пол Чахиди („Змийската кралица“) и Хейли Скуайърс („Бо се страхува“).

Подробностите за сюжета се пазят в тайна,

но завръщането на няколко актьори, които бяха в обкръжението на злодея Ричард „Дики“ Ропър (в ролята Хю Лори) от сезон 1, подсказва, че има недовършена работа. Това включва Джуп в ролята на сина на Ропър – Дани, чийто живот е спасен в началото на Сезон 1 от Пайн. Също така героят на Нардоне „Фриски“ е един от придворните на Ропър. А Санди на Петри играе ключова роля в схемите на Ропър за търговия с оръжие.

Снимка: AMC
Лори е сред изпълнителните продуценти на сезон 2 на „Нощният мениджър“,

но досега не е известно дали ще се завърне. Сериалът завършва по неочакван начин.  Ропър и екипът му са арестувани – но след това полицейският микробус е превзет от купувачи на оръжие, разгневени от провала на сделката им.

Създателят на сериала Дейвид Фар е изпълнителен продуцент и сценарист на новия сезон. Той продължава да бъде вдъхновен от романа на Джон льо Каре „Нощният мениджър“. Режисьорът, носител на БАФТА, Джорджи Банкс-Дейвис („Мразя Сузи“, „Хартиени момичета“) е режисьор на сезон 2.

Снимка: BBC
Първият сезон на „Нощният мениджър“ спечели „Златен глобус“ за тримата си главни герои.

Колман спечели за най-добра поддържаща актриса. Хидълстън печели за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм, а Лори за най-добър поддържащ актьор. Това е един от най-гледаните телевизионни сериали за 2016 г. във Великобритания, според Би Би Си.

Актуално

Избрано за вас