„Опенхаймер“ и „Барби“ триумфираха на наградите „Изборът на критиците“

Снимка: KEVIN WINTER/GETTY IMAGES

„Опенхаймер“ и „Барби“ триумфираха на наградите „Изборът на критиците“

Снимка: KEVIN WINTER/GETTY IMAGES
Сподели

„Опенхаймер“ триумфира на наградите „Изборът на критиците“. Той спечели водещия приз за най-добър филм, съобщиха АФП и „Варайъти“. В телевизионните категории сред отличените се наредиха сериалите „Мечката“, „Наследници“ и „Говеждо“.

„Опенхаймер“, който разказва историята на бащата на атомната бомба Дж. Робърт Опенхаймер, имаше

13 номинации за наградите „Изборът на критиците“,

като спечели осем от отличията.

Сред наградите, които продукцията взе, бяха тези в категориите за най-добър филм, най-добър режисьор – Кристофър Нолан, най-добър актьор в поддържаща роля – Робърт Дауни младши, най-добър монтаж и най-добри визуални ефекти.

„Барби“ взе шест награди „Изборът на критиците“ при 18 номинации. Сред отличията, които получи продукцията на режисьора Грета Гъруиг, бяха тези за най-добра комедия, за най-добър оригинален сценарий, за най-добра песен – „I’m Just Ken“.

В категориите за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха отличени съответно Пол Джамати за „Останалите“ и Ема Стоун за „Клети създания“.

Отличието за най-добра актриса в поддържаща роля отиде при Давайн Джой Рандолф за изпълнението ѝ в „Останалите“. 
Призът за най-добър анимационен филм отиде при „Спайдърмен: През Спайдивселената“. 

Френската продукция „История на едно падане“ на режисьора Жустин Трие беше

избран за най-добър международен филм.

С почетена награда беше удостоен Харисън Форд, като призът му беше връчен от режисьора на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ Джеймс Манголд.

В телевизионните категории като най-добра драма и комедия бяха отличени съответно „Наследници“ и „Мечката“. Ролята в „Наследници“ донесе приза за най-добър актьор в телевизионна драма на Кийран Кълкин. Съответната награда при жените спечели Сара Снук за участието си в същия сериал.

В категориите за

най-добър актьор и най-добра актриса

в телевизионна комедия отличията получиха съответно Джеръми Алън Уайт за „Мечката“ и Айо Едебири за същата продукция, пише БТА.

В категорията за най-добър лимитиран сериал беше отличен „Говеждо“. Ролята в него донесе на Стивън Йон приза за най-добър актьор в лимитиран сериал или телевизионен филм, а  Али Уонг спечели в съответната категория при жените. Отличията бяха раздадени на церемония в Санта Моника. Водеща на шоуто беше актрисата Челси Хендлър. 

Наградите „Изборът на критиците“ се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Актуално

Избрано за вас