Режисьорът Павел Веснаков изнася „Уроци по немски“ през февруари

Снимка: cinefish

Режисьорът Павел Веснаков изнася „Уроци по немски“ през февруари

Снимка: cinefish
Сподели

Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Веснаков – „Уроци по немски“, тръгва по кината в България от 23 февруари. Той доби популярност след сериалите, „Денят на бащата“, „Дяволското гърло“ и „Откраднат живот“. През пролетта предстои премиера и на “Есента на демона”.

Снимка: 8pm

Юлиан Вергов влиза в главната роля в „Уроци по немски“. Той играе Никола, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той

преосмисля живота си,

в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало. Филмът ни запознава и с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия: любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине. Освен Вергов, зрителите ще видят и други любими актьори като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев – Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

„Аз разказвам история, която е вдъхновена от моя живот, моите страхове, вижданията ми за обществото, това, което харесвам и не харесвам в него. Филмът е много личен за мен, защото

в него съм вградил себе си,

с всички свои плюсове и минуси. Всичко, което съм преживял през последните 15 години, живеейки в България, определя съдбата на Никола и драматургичната структура на историята. Не съм привърженик на спекулацията, че дадена история е базирана на реални събития. Всички истории – документални или имагинерни за мен са истински“, споделя Павел Веснаков.

Филмът „Уроци по немски“ е българо-немска копродукция (Movimento и Heimathefen Film & Media Jaeger Films) и e реализиран с подкрепата на Национален Филмов център и  NOVA.

Актуално

Избрано за вас