Гледаме носителя на „Златна палма“ „Анора“ в кината у нас през декември

Снимка: Forum Film Bulgaria

Гледаме носителя на „Златна палма“ „Анора“ в кината у нас през декември

Снимка: Forum Film Bulgaria
Сподели

На 6 декември българската публика ще се влюби в „Анора“! Филмът получи едно от най-престижните отличия в света на киното – „Златна палма“ от Международния филмов фестивал в Кан. Той е визуално поразяваща, изключително забавна и емоционално неподправена любовна история, поднесена на екран от един от най-ярките и оригинални гласове на съвременното независимо кино – Шон Бейкър. 

Снимка: Forum Film Bulgaria

Филмът проследява дивата одисея на еротичната танцьорка Анора (Майки Мадисън). Нейният  свят е разтърсен от срещата ѝ с Ваня. Той е буен, разточителен син на руски олигарх, с когото се влюбват и импулсивно решават да се оженят. Когато обаче новината за техния брак достига до майката и бащата на Ваня,

Анора се оказва под прицела на опасното руско семейство.

Те по никакъв начин няма да позволят тя да остане омъжена за техния син, който междувременно изчезва след поредния си разгул

Въпреки че е описван като модерна вариация на Пепеляшка, Анора е уникална история, която разчупва редица жанрови и повествователни рамки. Тя преминава от класическа романтика, през мрачно забавен филм-преследване, до откровен и сърцераздирателен. Въпреки това – той има наситен с надежда и любов завършек какъвто само неповторимият Шон Бейкър може да ни предложи.

Продуценти са Алекс Коко, Саманта Куан и Шон Бейкър.  В ролите са Майки Мадисън, Марк Ейделщейн, Юри Борисов, Карън Карагулиан, Ваче Товмасиан и др.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас