Поредицата за Хари Потър става аудиоспектакъл

Снимка: Scholastic

Поредицата за Хари Потър става аудиоспектакъл

Снимка: Scholastic
Сподели

Книгите за Хари Потър ще бъдат адаптирани като аудиоспектакъл, съобщава „Варайъти“. Седемте романа на Дж. К. Роулинг ще бъдат прочетени от над 100 актьори в имърсивно преживяване със саундтрак, „Dolby Atmos“ озвучаване и звукова картина от реалния свят. Проектът е на платформата „Audible“ на „Амазон“ в партньорство с „Pottermore Publishing“.

Новите аудиокниги ще бъдат готови до края на 2025 г. , след което романите ще бъдат поетапно пуснати за слушане по цял свят. Поредицата вече се предлага под формата на аудиокниги, прочетени от Стивън Фрай и Джим Дейл. Публикувани още през 1999 г., те влизат в каталога на „Audible“ през 2015 г. и оттогава са били

слушани над 1,4 млрд. часа по цял свят,

показва статистиката на аудиоплатформата, предаде „Площад Славейков“.

Проектът е в ранна фаза и кастингът тепърва предстои да бъде обявен, но от „Варайъти” уточняват, че той не е свързан с осемте филма за момчето магьосник. Заради това е

слабо вероятно познатите актьори да се включат

в четенето.

„Обичани по цял свят, историите за Хари Потър пленяват и омагьосват фенове от всички възрасти в продължение на почти три десетилетия“ – казва изпълнителният директор на „Audible“ Боб Кариган. С милиони слушатели, които поглъщат „Хари Потър“ с невероятна скорост, развълнувани сме от възможността да бъдем част от тази следваща глава и да зарадваме както нови, така и стари фенове с това изживяване“.

Част от аудио „Хари Потър“ колекцията са още

„Фантастични животни и къде да ги намерим“, прочетена от Еди Редмейн,

„Хари Потър: История на магията“ от Натали Дормър и „Приказките на барда Бийдъл“ от Джъд Лоу. На български седемте оригинални романа на Роулинг звучат с гласа на Силвия Петкова.

Актуално

Избрано за вас