Представиха първи кадри от новия сезон на „Вещерът“

Снимка: Netflix

Представиха първи кадри от новия сезон на „Вещерът“

Снимка: Netflix
Сподели

Netflix най-сетне показа първи официален кадър с Лиам Хемсуърт като новия Гералт от Ривия. Тийзърът на „Вещерът“ е за предстоящия четвърти сезон на сериала. До момента главната роля беше изпълнявана от Хенри Кавил.

През октомври 2022 г. бе оповестено, че той напуска сериала. Официална причина обаче не бе посочена. Източници, близки до „Вещерът“, допускат, че става дума за творческо разминаване в плановете за продукцията. Кавил е държал да се спазва по-строго сюжетната линия от литературната поредица на Анджей Сапковски. След поемането на ролята Хемсуърт ще

има задачата да обърне скептицизма относно появата си

в сериала. Актьорът, познат от „Игрите на глада“, ще се снима в общо два сезона. Netflix обяви, че поредицата ще приключи след сезон 5.  По този начин ще успее да покрие последните три книги на Сапковски„Огнено кръщение”, „Кулата на лястовицата” и „Господарката на езерото”.

Хемсуърт ще си партнира с Аня Шалотра и Фрея Алън. Те отново ще се превъплътят в ролите си на Йенефер и Цири. Участват още Джоуи Бейти като Барда Лютичето и Каси Клеър като Филипа.

Новият актьор получи подкрепа от Кавил в изявление:

„Пътят ми като Гералт от Ривия бе осеян както с чудовища, така и с приключения. Уви, аз се разделям с медальона и мечовете си. Вместо мен, мантията на Белия вълк ще бъде поета от фантастичния Лиам Хемсуърт.

Все още няма обявена премиерна дата за новия сезон на „Вещерът“.

Актуално