Джони Деп представя новия си проект на филмовия фестивал в Сан Себастиан

Снимка: Getty images

Джони Деп представя новия си проект на филмовия фестивал в Сан Себастиан

Снимка: Getty images
Сподели

Премиерата на втория режисьорски филм на Джони Деп „Три дни на крилете на лудостта“ ще се състои извън конкурсната програма на 72-ия филмов фестивал в Сан Себастиан. През 2021 г. на същия този фестиваl Деп получава престижната награда „Доностия“ за цялостно творчество .

Актьорът, смятан за противоречива фигура в Холивуд след юридическата суматоха около раздялата му с актрисата Амбър Хърд, за първи път дебютира зад камерата с филма „Смелите“ през 1997 г.

Новият филм на Деп е биографична хроника. „Моди – Три дни на крилете на лудостта“ е с участието на Рикардо Скамарчио, който  е в ролята на бохемския художник Модиляни. Във филма участват още Ал Пачино, Стивън Греъм и Антония Деспла.

„Филмът, разказ за изкуство, любов и отхвърляне,

проследява 72-часова вихрушка от хаотични събития по улиците и баровете на един Париж, разкъсван по времето на Първата световна война“, гласи синопсисът на сюжета. „Lumière!, l’aventure continue / Люмиер! Приключението продължава“ на Тиери Фремо също се присъедини към специалните прожекции, съобщиха организаторите.

Тази година Сан Себастиан обяви, че носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет ще получи наградата „Доностия“.

Нови филми ще представят режисьорите Майк Лий, Франсоа Озон, Едуард Бергер, Джошуа Опенхаймер и Коста-Гаврас. Те  ще се борят за наградата „Златна раковина“ на тазгодишния фестивал в Сан Себастиан. Фестивалът се провежда от 20 до 28 септември.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас