Филмите, в които НЕ видяхме Джони Деп

Филмите, в които НЕ видяхме Джони Деп

Сподели

На 9 юни 1963г. в Оуенсбъроу, Кентъки е роден холивудският актьор Джони Деп. Днес любимецът на поколения зрители ще навърши 61 години. Известен е с ролите си на Капитан Джак Спароу в „Карибски пирати“, Лудия шапкар в „Алиса в страната на чудесата“, Раул Дюк в „Страх и омраза“ и още много други култови кино продукции.

Създаването на филм е голямо предизвикателство, както много пъти е споделял Деп. Процесът кастинг  е от изключителна важност при създаването на един добър кино продукт. В тази статия ще ви покажем

образи, които Джони Деп е отказал и роли, за които е бил отхвърлен.
Отказал

„Град на греха“ е филм, базиран на едноименния графичен роман, а усещането за стил „ноар“ и по-мрачният му тон го превръщат хит, който хората трябва да видят. Джони Деп е получил главната роля на Джаки Бой, но се отказва поради предишен ангажимент. От продукцията избират Бенисио Дел Торо да се превъплъти в персонажа.

Киану вместо Деп

Филмът „Скорост“ е от най-големите екшъни на 90-те години. Той остава сред класиките на десетилетието. Тази роля е предложена на Джони Деп, но той отказва, след което Киану Рийвс приема да играе образа. Това се приема като скок в неговата кариера.

imdb.com

Рийвс очевидно дължи огромна благодарност на Джони Деп. Ролята му на Нео в „Матрицата“ е пример как филм може да промени изцяло правилата на киното.

В началото на 90-те години на миналия век филмът „Задкулисието“ е голям хит и с него Уилям Болдуин успява да получи ролята на живота си.

Това е пропусната възможност за Деп, който отказва малко след началото на снимките.

„Г-н и г-жа Смит“ е сред най-популярните екшън романтики.  Джони Деп е получил главната роля, но в крайна сметка я отказва. Всъщност имало е момент, в който

Брад Пит също за малко да се се откаже от проекта.
imdb.com
Това е пропусната възможност за Деп, който отказва малко след началото на снимките.

Филмът „Поредица от злополучни събития“ на Лемъни Сникет изглеждаше, че има потенциал да бъде огромен хит в боксофиса, но случаят не беше такъв. И Джони Деп, и Тим Бъртън са предложени за този проект, но след като Бъртън напуска първи, след това си тръгва и Деп.

„Интервю с вампир“ е огромен хит през 90-те години на миналия век, в който и Брад Пит, и Том Круз се представят отлично в своите роли. Джони Деп бил в списъка на кандидатите за ролята на Лестат, но в крайна сметка се отказва от филма и Том Круз поема ролята.

imdb.com
Отхвърлен

„Дракула“ на Брам Стокър може и да не е най-добрият филм за вампири в историята, но през годините той запазва своите фенове. Джони Деп е бил в първите предложения за ролята на Джонатан Харкър, но филмовото студио решава да се откаже от тази идея, като вместо него я поема отново Киану Рийвс.

„Създателят на дъжд“ не е толкова популярен, колкото някои от другите филми в този списък, но това е още една роля, която Джони Деп губи. По това време актьорът Мат Деймън е бил по-голяма звезда, което му гарантира участие в лентата.

Трудно е да си представим друг, който да изиграе ролята на Джак Доусън, освен Леонардо ди Каприо. Именно този му образ го прави световна суперзвезда.

Снимка: 20th Century Fox
Но  нещата можели да се развият по съвсем различен начин.

Преди Ди Каприо да бъде привлечен, за ролята са били разглеждани много големи имена, сред които и Деп. В крайна сметка той се отказва от сценария, тъй като смята, че той е твърде труден и скучен.

„Криминале“ е един от най-великите филми, създавани някога. Тази лента помага на Куентин Тарантино да стане популярен режисьор. Говори се, че Джони Деп е поканен за ролята на Тиквата, но в крайна сметка тя е била поверена на Тим Рот, който се справил отлично.

Още пропуснати възможности

Филмът „Рокетър“ от 90-те години е базиран на едноименния комикс. Филмът в никакъв случай не е хит, но можеше да бъде голям шанс за Деп. Той почти е избран за главната роля, но тя е поверена на Били Кембъл.

„Легенди за страстта“ е един от най-забележителните филми, в които Брад Пит участва през 90-те години. Джони Деп е спряган за ролята на Тристан.

Снимка: imdb.com

„Пойнт Брейк“ е още един фантастичен екшън от 90-те години, който има точното количество комедия, за да балансира нещата. Киану Рийвс успява да се пребори за главната роля в този филм, но преди да се превърне в Джони Юта, Джони Деп е разглеждан за главната роля.

Филмът „Знаци“ се стреми да се възползва от огромния успех на М. Найт Шаямалан и при излизането си на екран генерира солидна сума в бокс офиса. Преди да участва във филма, студиото обмисля Джони Деп за ролята на Греъм Хес. Мел Гибсън обаче получава ролята.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас