„Приятели“: 11 незабравими сцени, които гледаме отново и отново

Снимка: screenrant

„Приятели“: 11 незабравими сцени, които гледаме отново и отново

Снимка: screenrant
Сподели

Спокойно можем да кажем, че „Приятели“ е един от най-известните и цитирани ситкоми на всички времена. Когато се замислите за сцените, които ви идват наум, почти всички са такива, тъй като много фенове са гледали всеки епизод безброй пъти и винаги е забавно да се връщаш за още.

От първия до последния сезон на „Приятели“ феновете с удоволствие наблюдаваха как тези любими приятели се забъркват в пакости и после уреждат живота си. Независимо дали става дума за преместването на мебел от Рос или за възходите и паденията в любовната история на Рос и Рейчъл, в този ситком има много сцени, които феновете не могат да забравят.

Несъмнено огромният успех на сериала прави главните актьори Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър, световноизвестни. Днес, 11 февруари,  любимата Дженифър Анистън, влизаща в ролята на Рейчъл,

отбелязва своя 55-и рожден ден.

В нейна чест си пропомняме някой от култовите моменти от „Приятели“, които винаги ще останат в съзнанието ни.

 

1. Когато Рейчъл влезе в Central Perk в първия епизод
Снимка: screenrant

В пилотния епизод феновете се запознават с Рейчъл, когато тя влиза в Central Perk в сватбена рокля.  След като изоставя годеника си пред олтара и баща ѝ я лишава от средства, Рейчъл убеждава най-добрата си приятелка от гимназията Моника да ѝ позволи да се премести при нея като нова съквартирантка. Това беше

невероятен начин да бъде представена

и спокойно може да се каже, че никой не може да забрави този момент.

 

2. Когато Рос изкрещя „Pivot!“
Снимка: screenrant

Рос нямаше съквартирант, така че когато искаше да си купи нови мебели, решението беше изцяло негово и това доведе до класически и забавен момент.

В епизода от сезон 5 „Онзи с полицая“ Рос си купи нов диван и му се стори страхотна идея двамата с Рейчъл да го пренесат до апартамента му. Стълбите бяха твърде малки, за да може диванът да мине през тях, и

това беше пълна катастрофа.

Рос изкрещя „Pivot!“ и това се превърна в емблематичен момент за феновете на „Приятели“. Той беше толкова страстен и решен да закара дивана до жилището си и изглеждаше, че нищо няма да го спре.

 

3. Когато Моника носеше пуйка на главата си
Снимка: screenrant

Когато Моника носеше пуйка на главата си в епизода от сезон 5 „The One With All The Thanksgivings“ Моника буквално сложи пуйка на главата си. Тя се опитваше да разсмее Чандлър и това се превърна в огромен момент в тяхната любовна история, тъй като той ѝ каза тези три малки думи. Никой фен на „Приятели“ не би могъл да забрави този момент и до днес той остава един от най-разпознаваемите от сериала.

 

4. Когато Рос казва името на Рейчъл, докато се жени за Емили
Снимка: screenrant

Рос направи много грешки, докато се срещаше с Рейчъл, и въпреки че феновете се радваха, че двойката заживя щастливо в края на сериала, отне много време, за да се стигне до това.

В края на четвърти сезон Рос се жени за Емили, но по време на церемонията случайно казва „Рейчъл“. Това беше голяма сцена, която феновете никога не могат да забравят, така че тя винаги ще живее в съзнанието на всеки фен. Това беше толкова епична грешка, че откриващият пети сезон дори беше наречен “ The One After Ross Says Rachel“ (След като Рос каза Рейчъл).

 

5. Викторината за апартамента
Снимка: screenrant

Една от многото сцени, пресъздадени в специалния филм „Приятели: Отново заедно“, е викторина за апартамента, когато Моника, Рейчъл, Чандлър и Джоуи се състезават за апартаментите си и за да видят кой се познава по-добре. Това, което прави тази сцена толкова брилянтна за преиграване, е, че

показва героите перфектно –

свръхконкурентността на Моника, маниакалната природа на Рос (тъй като той е направил викторината), ентусиазма на Чандлър и т.н. Освен това помага на феновете да ги опознаят по-добре благодарение на въпросите.

 

6. Празничният броненосец
Снимка: Chicago Tribune

Макар че синът на Рос, Бен, сякаш постепенно изчезва в хода на сериала, той е много по-голяма част от поредицата в първите сезони и често се появява за празнични епизоди дори по-късно. Този епизод става известен със забавните опити на Рос да подари на Бен Коледа, която той иска, а също и да отпразнува Ханука, докато не може да намери костюм на Дядо Коледа в кратки срокове. Това е епизод, който показва всички в чудесна светлина, тъй като

Рос се бори да бъде най-добрият баща,

който може да бъде, а приятелите му се опитват да помогнат.

 

7. Моника предлага на Чандлър
Снимка: screenrant

Моника и Чандлър имат друг момент, който никога не губи въздействието си при повторно гледане. Това е предложението между Моника и Чандлър. Въпреки че феновете знаят, че Моника в крайна сметка подготвя изненадващото предложение на Чандлър, страхът и тревогата му при мисълта, че я е загубил, са осезаеми всеки път. И, разбира се, моментът, в който двамата предлагат заедно, в стая, осветена от свещи, е един от най-невероятно романтичните в сериала.

 

8. Когато Фийби говореше за омари
Снимка: screenrant

Рейчъл и Рос се целуват за втори път, след като гледат старо видео от абитуриентския си бал. А Фийби ги описва като „омари“. Това е реплика, която би могла да бъде просто странната същност на Фийби (а тя има много такива), но в комбинация с химията между Рос и Рейчъл, тя става част от културния речник. И всеки път, когато двамата се събираха отново, феновете знаеха, че това е защото той е нейният омар.

 

9. Когато Джоуи облича всички дрехи на Чандлър
Снимка: Chicago Tribune

В епизода от втори сезон „The One Where No One’s Ready“ Чандлър и Джоуи се скарват за един стол, в резултат на което Чандлър скрива цялото бельо на Джоуи. Джоуи се опитва да надмине Чандлър, като прави „обратното“: облича всяка дреха, която Чандлър притежава – докато е без дрехи.

 

10. Когато Брат Пит идва за Деня на благодарността
Снимка: Chicago Tribune

„Приятели“ има повече от един емблематичен епизод за Деня на благодарността. В епизода от осми сезон „The One With The Rumor“ тогавашният съпруг на Дженифър Анистън Брад Пит гостува в ролята на Уил, който разкрива, че двамата с Рос са били част от клуба „Мразя Рейчъл“ в гимназията.

 

11. Последният епизод
Снимка: screenrant

Финалът на „Приятели“ е почти перфектен. Всички продължават напред, израстват и получават своя щастлив край – и независимо колко пъти феновете гледат и преглеждат,

това със сигурност ще накара всеки да се разчувства.

От слизането на Рейчъл от самолета и окончателното разрешаване на връзката им до това Моника и Чандлър да доведат бебетата си у дома. Невероятно е да видиш колко далеч са стигнали всички – и да се сбогуваш с любимците си.

Актуално