Продуцентската компания на Дженифър Анистън ще пресъздаде комедия „От 9 до 5“

Снимка: The Hollywood reporter

Продуцентската компания на Дженифър Анистън ще пресъздаде комедия „От 9 до 5“

Снимка: The Hollywood reporter
Сподели

Продуцентската компания на Дженифър Анистън, Echo Films, ще пресъздаде класическата комедия „От 9 до 5“ за съвременната публика, съобщава The Insneider. Сценарият се пише от сценаристката на „Juno“ и „Young Adult“ Диабло Коди.

Все още не са разкрити подробности за сюжета, но оригиналният филм от 1980 г. разказва за три колежки в офис, които се обединяват, за да отмъстят на своя „сексистки, егоистичен, лъжлив, лицемерен фанатик“ шеф. Джейн Фонда, Лили Томлин, Доли Партън и Дабни Колман изпълняват главните роли във филма, чийто сценарий е написан от Патриша Ресник и Колин Хигинс, който е и режисьор.

Филмът е създаден по идея на Джейн Фонда,

която замисля филма за себе си и Томлин, преди да привлече Партън.

Снимка: The Academy

Филмът печели над 100 млн. долара и помага за стартирането на актьорската кариера на Партън, чиято едноименна песен за две седмици става номер 1 в САЩ и се превръща в една от най-големите песни на десетилетието. Филмът дава началото на телевизионно шоу в пет серии и на сценичен мюзикъл с нови песни на Партън, който е представен на Бродуей през 2009 г.

Той е вдъхновил и филма от 2011 г. „Шефове гадняри“,

в който Анистън е в ролята на жестока шефка на зъболекарката на Чарли Дей, която той се опитва да убие. Анистън си сътрудничи с Партън и във филма „Dumplin“ от 2018 г., за който пеят съвместно песента „Push and Pull“.

Снимка: The Hollywood reporter

Оттогава Анистън се е снимала само в два филма – „Мистериозно убийство“ от 2019 г. и продължението му от 2023 г., и двата с Адам Сандлър и за Netflix.

За евентуално продължение на „От 9 до 5“

с участието на тримата оригинални актьори

се говори още от началото на 80-те години на миналия век, но през 2019 г. то окончателно отпада. Три години по-късно те се появяват заедно в последния епизод на „Грейс и Франки“.

Актуално

Избрано за вас