Продължението на „Мръсни танци“ ще се завърне съвсем скоро на голям екран

Снимка: Cinemanía

Продължението на „Мръсни танци“ ще се завърне съвсем скоро на голям екран

Снимка: Cinemanía
Сподели

Изминаха четири години, откакто беше обявено продължението на „Мръсни танци“, а актрисата Дженифър Грей отново ще се превъплъти в ролята

на Франсис „Бейби“ Хаусман от оригинала от 1987 г.

Първоначално продължението на филма беше планирано за 2024 г., но американско-канадска филмова компания Lionsgate отложи излизането му по кината заради миналогодишните стачки в Холивуд.

Снимка: Wiktor Szymanowicz

Неотдавна Грей сподели информация за дълго отлаганото продължение на „Мръсни танци“ по време на премиерата на последния си филм „Истинска болка“ на филмовия фестивал BFI в Лондон.

„Не мога да ви кажа много за „Мръсни танци“, тъй като все още не мога да давам обещания“,

изтъкна актрисата пред GamesRadar+ и други репортери. „Просто чакам екипа да го уточни. Смятам, че така е правилно“.

Грей също така добави, че могат да „отложат този разговор“ за следващата им среща, „когато, надяваме се, всичко ще бъде изгладено“.

Още през 2020 г. Lionsgate обяви, че работи по нова част на „Мръсни танци“. Те заявяват още, че Грей ще изпълнява едновременно главна роля и ще бъде изпълнителен продуцент. Джонатан Ливайн, режисьорът на „Дълъг изстрел“, „Топли тела“ и„50/50“, също ще работи по продължението.

„Макар че оригиналният „Мръсни танци“ винаги е бил един от любимите ми филми, никога не съм си представял, че ще режисирам продължение“,

казва Ливайн в изявление пред Variety през май 2022 г. „Докато съвместно пишехме сценария, се влюбих в героите (нови и стари) от света на Катскилс, Ню Йорк. Нямам търпение да си сътруднича с Дженифър, за да поднесем тази красива история за лято, романтика и танци на ново поколение фенове. А на дългогодишните фенове – обещавам, че няма да съсипем детството ви. Ще се справим с задачата с изтънченост, амбиция и най-вече с любов“.

Снимка: Everett

Действието в оригиналния „Мръсни танци“ се развива през 1963 г. в курорта Катскилс. Филмът разказва историята на млада жена на име Франсис „Бейби“ Хаусман (Грей), която се влюбва в инструктора по танци в курорта Джони Касъл (Патрик Суейзи). През 2022 г. Variety съобщи, че създателите на филма водят разговори с наследниците на Суейзи. Те искат да намерят начин да включат присъствието на покойния актьор в продължението.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас