Връщат стари филми в кината заради стачките в Холивуд

Връщат стари филми в кината заради стачките в Холивуд

Сподели

Еклектичен списък от стари филми, пуснати в кината, се завръща на големия екран през октомври. Това изглежда е донякъде творческо решение за ранената развлекателна индустрия, която продължава да изпитва затруднения от двойния удар в Холивуд.

Продължаващите стачки спряха повечето телевизионни и филмови продукции в продължение на месеци, което доведе до това, че хиляди хора останаха без работа. Отделно се забавиха

много филми и телевизионни предавания,

чието заснемане беше в разгара си и/или беше планирано да започне, пише CNN. По-специално стачката на актьорите се отрази и на завършените заглавия, които бяха забавени, тъй като на звездите е забранено да рекламират каквито и да било проекти по време на стачката.

Тъй като затишието на новото съдържание продължава, някои от филмите, които ще се завърнат на големия екран. Сред тях са „Кръстопътища“ (Crossroads) с участието на иконата на поп музиката Бритни Спиърс преди излизането на мемоарите ѝ „Жената в мен“ на 24 октомври, както и първия филм за „Игрите на глада“. Списъкът включва и филми на ужасите, които идват точно навреме за Хелоуин.

„Кръстопътища“ (2002 г.)

Докато Спиърс се подготвя за издаването на горещо очакваните си мемоари, нейният отдавнашен филмов дебют ще се появи в над 800 кина по света на 23 и 25 октомври. Според прессъобщение на Sony Pictures Entertainment, „Crossroads Global Fan Event“ ще включва „бонус пеене“ на две от песните на Спиърс от филма, „които никога не са били виждани на голям екран“.

Филмът е с участието на Спиърс, Зоуи Салданя, Тарин Манинг, Ким Катрал и Дан Айкройд. Той е написан от Шонда Раймс и разказва за трима най-добри приятели. Те се събират, за да се отправят на пътешествие през страната. Оттогава филмът се превръща в култова класика и е генерирал над 60 млн. долара в световен мащаб.

Фото кредит: Lions Gate/Courtesy Everett Collection
„Игрите на глада“ (2012)

С участието на носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс в ролята на „огненото момиче“ Катнис Евърдийн, антиутопичният екшън „Игрите на глада“ от 2012 г. се завръща в кината на 15 и 18 октомври. Това съобщават от студио Lionsgate. Лорънс, заедно с Лиъм Хемсуърт, Джош Хътчърсън, Уди Харелсън и други ще излязат от Окръг 12 отново за борбата на живота си – и за човечеството.

Преиздаването на блокбастъра, който е филмова адаптация на едноименната книжна поредица на авторката Сюзън Колинс, е в очакване на ноемврийската премиера на предстоящата предистория на франчайза „Игрите на глада: с участието на Рейчъл Зеглер и Том Блит.

Фото кредит: Gabor Kotschy/A24
“Midsommar” (2019)

Вземете си венец от цветя, защото удължената режисьорска версия на страховития култов филм „Midsommar“ се завръща в кината на 25 октомври. Част от поредицата „Thrills and Chills“ на AMC и A24, тази специална прожекция на „Midsommar“ включва 23 минути кадри, които не са били включени в оригиналното издание от 2019 г. С него продължителността на филма достига почти три часа. Филмът е с участието на Флорънс Пю и Джак Рейнор в ролята на проблемна двойка, която пътува до Швеция с група приятели, за да присъства на фестивала midsommar. Той обаче се превръща в поредица от извратени езически култови ритуали.

В допълнение към „Midsommar“ през октомври ще бъдат пуснати и редица други филми на ужасите. Сред тях са “Thrills and Chills” , включително “The Witch”  на 4 октомври, „X“ на 11 октомври и “Under The Skin” на 18 октомври.

Фото кредит: Mary Evans/Warner Bros/Ronald Grant Archives/Everett Collection
„Екзорсистът“ (1973)

За да отпразнува 50 години от премиерата на прочутия окултен хорър „Екзорсистът“ също се завръща. Студиото Warner Bros. преиздава разширената режисьорска версия на филма в кината на 1 и 4 октомври. Режисиран от покойния Уилям Фридкин, класическият филм е с участието на Елън Бърстин в ролята на Крис Макнийл. Тя търси помощ, за да изгони обсебената си дъщеря Реган (Линда Блеър). Бърстин ще се превъплъти в ролята в предстоящия „Екзорсист: Believer“, който ще излезе на 6 октомври. „Believer“ ще бъде първият от трите нови филма за „Екзорсист“, които предстоят. (Warner Bros. Studios и CNN са част от компанията-майка Warner Bros. Discovery.)

Оригиналният филм от 1973 г. е революционно постижение в киното в жанра на ужасите. Той печели 10 номинации за „Оскар“, с което за първи път филм на ужасите е номиниран за най-добър филм, и става основа за четири продължения и предистории.

Актуално

Избрано за вас