Надникваме в света на „Дюн: Част втора“ с нов трейлър

Снимка: Alexandra Films

Надникваме в света на „Дюн: Част втора“ с нов трейлър

Снимка: Alexandra Films
Сподели

Дългоочакваната премиера на „Дюн: Част втора“ наближава, а новият трейлър на филма на режисьора Дени Вилньов вече направи своя дебют. Лентата ни представя следващата епична глава от историята, базирана на бестселъра на Франк Хърбърт.

Премиерната дата на филма за България е 1 март.

Първоначално „Дюн: Част втора“, в който участват Тимъти Шаламе и Зендая, трябваше да излезе на екран на 3 ноември тази година.

Продължението на „Дюн“ беше отложено заради отлага стачката на SAG-AFTRA. Протестните им действия стартираха през юли тази година, след като

преговорите със студията и стрийминг платформите за нов договор се провалиха

Спорните моменти в тези преговори включваха остатъчни плащания, прозрачност на данните за гледаемостта на платформите за стрийминг и актуализирани защити срещу навлизането на изкуствения интелект в индустрията.

Стачката на актьорите се проведе в момент, в който сценаристите в Холивуд вече стачкуваха от май по сходни въпроси. Това на практика доведе до

спиране на производствената дейност в Холивуд.

Членове на SAG-AFTRA одобриха тригодишен договор с големите студия едва през декември. Така те официално сложиха край на шестмесечния трудовия конфликт в Холивуд.

От профсъюза съобщиха, че 78 на сто са одобрили споразумението с Нетфликс„Уолт Дисни“ и други членове на Съюза на филмовите и телевизионните продуценти  (AMPTP). Профсъюзът определи това като„огромна победа“.

Договорката предвижда повишаване на заплатите, бонуси при излъчване на продукциите в стрийминг платформите и предпазни клаузи, свързани с използването на изкуствен интелект при производството на филми.

Актуално