Куентин Тарантино се отказва от последния си филм с Брад Пит

Снимка: Getty Images

Куентин Тарантино се отказва от последния си филм с Брад Пит

Снимка: Getty Images
Сподели

Куентин Тарантино вече не планира да снима „Кинокритикът“, за който по-рано беше казал, че ще бъде последният му филм като режисьор. В сряда, 17 април, беше потвърдено, че режисьорът е отказал проекта, пише Variety.

„Кинокритикът“ щеше да бъде десетият пълнометражен филм на Тарантино, но според източници той няма да се опитва да пренапише сценария или да съживи проекта, а

ще се заеме с нещо ново.

Брад Пит получава главната роля във филма. В един момент Тарантино заяви, че филмът ще се развива през 1977 г. и ще бъде за филмов критик, който пише интелигентни рецензии за порнографско списание. Говореше се също, че Пит ще играе някаква форма на героя си от „Имало едно време… в Холивуд“ Клиф Бут, който в новелата на Тарантино е голям киноман.

„Имало едно време в Холивуд“; Снимка: Courtesy of Festival de Cannes

Тарантино разказа накратко за „Кинокритикът“ пред публика на филмовия фестивал в Кан миналата година, като каза: „Не мога да ви кажа нищо, докато не видите филма. Изкушавам се да изпълня някои от монолозите на героя в момента, но няма да го направя. Може би, ако имаше по-малко камери. Просто трябва да изчакате и да видите.“

Планът за заснемане на филма „Кинокритикът“ се развивал,

преди Тарантино да промени мнението си. В допълнение към участието на Пит, продукцията си осигурява данъчна субсидия от 20 милиона долара от щата Калифорния.

Снимка: AP

Не е ясно какъв проект може да избере авторът за следващия си филм, тъй като той

също така се отказа от филм за „Стар Трек“ през 2019 г.,

заявявайки, че това е твърде голям проект. „Вижте, може да ми хрумне наистина голяма идея. Но точно сега идеята за по-малка аудитория почти през цялото време ми харесва“, каза той тогава.

Очаква се Тарантино да продължи да работи в творческата сфера и след като заснеме последния си филм. Намеква, че режисирането на лимитирани сериали или пиеси може да бъде част от бъдещето му. В момента той е и писател, като през 2021 г. публикува романизация на „Холивуд“.

Актуално

Избрано за вас