Рапърът FYRE дебютира в киното с „Уроци по немски“

Снимка: 8pm

Рапърът FYRE дебютира в киното с „Уроци по немски“

Снимка: 8pm
Сподели

Един от най-известните и влиятелни рап изпълнители сред младата аудитория в България, Огнян Павлов – FYRE, прави своя

дебют в игралното кино.

Рапърът участва във филма на режисьора Павел Г. Веснаков „Уроци по немски“ с продуценти Моника Балчева и Орлин Руевски. В него FYRE си партнира с Юлиан Вергов, който влиза в главната роля.

„Когато снимахме той все още не беше толкова популярен, но още тогава ми направи впечатление

колко е отдаден и съсредоточен.

Много се кефя, че музикалната му кариерата се развива и в момента той е един от най-популярните рапъри в България“, споделя Вергов.

Снимка: 8pm

„Уроци по немски“ направи своята фестивална премиера на 42-рия международен филмов фестивал в Кайро, където Юлиан Вергов получи награда за най-добра мъжка роля.

С филма Вергов взе награда за най-добър актьор, а Павел Г. Веснаков за режисура на 39-ият фестивал на българския игрален филм „Златна роза“. Както и както и наградите на Съюза на българските филмови дейци „Васил Гендов“ 2022 г. за най-добър игрален филм и за най-добра главна мъжка роля. А на 25-ия София Филм Фест „Уроци по немски“ взе специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕСИ.

„Уроци по немски“ тръгва по кината в цялата страна

от 23 февруари.

Юлиан Вергов влиза в главната роля в „Уроци по немски“. Той играе Никола, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и

да се отърве от неприятното минало.

Преди пътуването той преосмисля живота си, в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало. Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия: любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине.

Освен Вергов, зрителите ще видят и други любими актьори като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев – Геро. Както и Станка Калчева, Дария Митушева и Меглена Караламбова.

Актуално

Избрано за вас