Барак Обама спечели втората си награда „Еми“

Снимка: AP/Jacquelyn Martin

Барак Обама спечели втората си награда „Еми“

Снимка: AP/Jacquelyn Martin
Сподели

Барак Обама спечели втората си награда „Еми“ за творческа креативност, Джон Мълейни – третата, а Карол Бърнет – седмата.

Обама спечели „Еми“ за най-добър

разказвач за документалната си поредица,

излъчвана по Netflix „Working: Какво правим по цял ден“. Той вече има две награди „Грами“ за озвучаването на аудиокнигите на двата си мемоара.

Обама победи Морган Фрийман, Анджела Басет, Махершала Али и Педро Паскал в категорията, която беше най-звездната на наградите.

Мълейни спечели „Еми“ за написването на специалния си стендъп в Netflix „Baby J“. Творбата му придобива по-мрачен характер, тъй като се занимава с

пристрастяването му към наркотиците

и възстановяването му, предаде AP.

„Нямам търпение да покажа тази награда на сина ни“, каза Мълейни на съпругата си Оливия Мун, от която има 2-годишно дете.

90-годишната Бърнет излезе на сцената, за да приеме последната награда за уикенда. „Carol Burnett: 90 Years of Laughter + Love“ на NBC беше отличен за най-добър предварително записан вариететен спектакъл. Легендата на комиците печели първата от седемте си награди „Еми“ през 1961 г.

Наградите „Еми“ за творчески изкуства, които започнаха в събота и приключиха в неделя, са предшественик на основната церемония, която ще се излъчи на 15 януари. Водещ ще бъде звездата от сериала „Black-ish“ Антъни Андерсън. Както основното награждаване, така и творческите награди „Еми“ се раздават с няколко месеца закъснение заради стачката на SAG-AFTRA.

Актуално

Избрано за вас