Разказват живота на Моцарт в сериал

Снимка: presstiz.rs

Разказват живота на Моцарт в сериал

Снимка: presstiz.rs
Сподели

Животът на Моцарт ще бъде разказан в нов сериал на „Скай“. В главната роля ще влезе актьорът с японски корени Уил Шарп, станал известен от „Белият лотос“. Продукцията е базирана на едноименната пиеса на Питър Шафър и е дело на режисьора Джо Бартън.

Сериалът ще се основава и на американската филмова драма от 1984г., режисирана от Милош Форман, която бележи огромен успех. Филмът е номиниран за 53 награди – получава 40. Сред тях са 8 отличия „Оскар“ и 4 – „Златен глобус„. Списание Empire го поставя в класацията си „500 най-велики филма за всички времена“.

Сюжетът е свързан с живота на един от най- великите композитори на всички времена – Волфганг Амадеус Моцарт, неговите гениални композиции в музикалната му кариера. Като протагонист е поставен Антонио Салиери – също композитор, който е завиждал за огромния талант на Моцарт. Действието във филма се развива във Виена през втората половина на XVIII век.
Борейки се с безработицата и отсъствието на баща си, Амадеус намира неочакван спътник в лицето на младата певица на име Констанце Вебер, която по-късно ще стане негова съпруга.

Бартън заявява, че неговата интерпретация ще бъде „свежа, съкровена и ще оставя впечатление, че изборите са в ръцете на самите персонажи.“ Очаква се сериалът да бъде пет епизода и скоро да обявят и другата част от актьорския състав.

В другата си продукция „Белият лотос“ Уил Шарп се радва на добър успех, защото бе номиниран за наградата „Еми“. Поредицата описва седмица от живота на летовници докато се отпускат и подмладяват в рая на Хаваите. С всеки изминал ден обаче у тези перфектни пътешественици, веселите служители на хотела и самия идиличен район се появява все по-тъмна страна. Добрите отзиви на критиците водят до подновяване на сериала като антологична поредица, която ще разкаже историята на различна група пътници по време на престоя им в друг имот на Белия лотос.

Актуално

Избрано за вас