Ще има ли втори сезон хитовият сериал „Шогун“?

Снимка: FX

Ще има ли втори сезон хитовият сериал „Шогун“?

Снимка: FX
Сподели

„Шогун“, хитовият сериал по едноименния роман на Джеймс Клавел, може да се завърне за втори сезон, пишат „Варайъти“ и „Дедлайн“, позовавайки се на свои източници. Според двете издания Хироюки Санада – актьорът в образа на Йоши Торанага и продуцент на сериала, е подписал договор със студио FX.

Историческият епос бе първоначално представен като лимитиран сериал, но се твърди, че студиото има намерение да го премести от тази категория за предстоящите телевизионни награди „Еми“, пише „Площад Славаейков“. Тази промяна категорично би потвърдила

намерението на FX да продължи историята отвъд литературната основа на Клавел.

Стигне ли се до нов сезон, в него по всяка вероятност ще се завърне и Козмо Джарвис в образа си на Джон Блекторн.

Снимка: FX

Разработен по сценарий на Джъстин Маркс и Рейчъл Кондо, „Шогун“ разказва за корабокруширал английски лоцман, който с акостирането си на далечния японски бряг се оказва заложник на сложна политическа игра във феодалната държава от XVII век. Историята се заплита допълнително и от Марико, негова преводачка в сложния нов свят и език.

„Шогун“ e най-скъпият сериал на FX досега

(студиото е собственост на „Дисни“), но бюджетът му не се съобщава официално. Инвестицията е оправдана – продукцията успя да изпревари по зрителски интерес дори фаворита „Мечката“ с 9 линиона гледания в първите шест дни след премиерата си. „Шогун“ спечели не само зрителите, но и критиката

със забележителните 99% одобрение

в специализирания сайт „Ротън Томатоус“.

Снимка: FX

Новината за потенциалното подновяване на „Шогун“ обаче притесни почитатели на романа на Клавел. Историята в сериала приключи спрямо оригиналния материал – Торанага надхитри противниците си, без да води война на бойното поле.

Евентуален втори сезон би означавало дописване на сюжета,

посочва „Индипендънт“.

Колкото до възможността за развитие на историята, сценаристката Рейчъл Кондо е дипломатична в интервю за „Холивуд Рипортър“: „Не знам. Аз продължавам да смятам, че всички трябва да сме на една позиция относно романа. Надяваме се, че телевизионните зрители и читателите на книгата също споделят мнението къде приключва историята. Ако имаме сюжет, ако намерим сюжет, отворени сме за идеята. Но не мисля, че някой иска да поеме по този път без карта, така да се каже.

А и накрая е важно да се запитаме дали хората искат още“.

Партньорът ú сценарист Джъстин Маркс допълва: „Не говорим дори за надскачане на книгата, а за това как изобщо можем да се мерим с картата, която Клавел вече е развил. Не знам дали това е възможно, не знам дори дали самият Клавел би могъл да го направил. Вероятно затова е продължил напред с други романи, нали? Знаел е добре какво е постигнал. Така че, да, трудно е“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас