Отличиха Стефан Командарев на Кино фестивал в Индия

Отличиха Стефан Командарев на Кино фестивал в Индия

Сподели

Стефан Командарев спечели наградата за  „най-добър режисьор“ по време на Международния индийски филмов фестивал в Гоа. Наградата от негово име приеха Ели Скорчева и Розалия Абгарян.

Двете дами взимат участие в лентата на Командарев„Уроците на Блага“, която е българското предложение за награда „Оскар“. Ели Скорчева влиза в ролята на Блага – пенсионирана учителка по български език, която става жертва на телефонни измамници. Тя им предоставя всичките си налични спестявания, заради което се принуждава отново да започне работа на 70 години.  Позицията, която си избира обаче далеч не е случайна – Блага става муле на същите престъпници, измамили и самата нея.

Розалия Абгарян е нейна ученичка. Макар ролята на ѝ да е второстепенна, тя всъщност се оказва ключов персонаж, разкриващ катарзисът на главната героиня.

Снимка: „Уроците на Блага“/ Facebook

Отличието за режисьора на филма, получено от тях, далеч не е първото. Новата лента на Стефан Командарев се справи великолепно, спечелвайки три престижни награди – “Кристален глобус” на 57-ия Международен филмов фестивал в Карлови Вари.

Тя получи и голямата награда на журито на Международния филмов фестивал в Рим.

“Голямата награда на журито на Festa del Cinema di Roma за “Уроците на Блага”! Честито на прекрасните актьори, на великата Ели, на целия страхотен екип!!! Veni, vidi, vici!!!”, написа Командарев малко след спечелването на наградата във Facebook.

Според критици „Уроците на Блага“  попада сред претендентите за получаване на наградата „Оскар“.

Актуално

Избрано за вас