Съжалява ли Дейвид Шуимър за изпуснатата роля в „Мъже в черно“?

Снимки: Getty Images/Everett Collection

Съжалява ли Дейвид Шуимър за изпуснатата роля в „Мъже в черно“?

Снимки: Getty Images/Everett Collection
Сподели

Дейвид Шуимър сподели в подкаста „Origins with Cush Jumbo“, че е наясно колко различна е щяла да бъде кариерата му, ако не е отхвърлил предложението за „Мъже в черно“ през 1997 г. Популярният от приятели актьор, решава да режисира свой собствен филм, вместо да играе в хитовата лента, пише Variety.

„Това беше брутално решение“, казва Шуимър. „Току-що бях завършил снимките на „The Pallbearer“, първия ми филм с Гуинет Палтроу. Към него имаше големи очаквания, които не се оправдаха. Искаха да ме обвържат с договор за три филма на фиксирана цена и аз казах, че ще го направя само

ако имам възможността да режисирам първия си филм.“
Снимки: Getty Images/Everett Collection

„Летният ми отпуск от „Приятели“ беше четири месеца“, продължава той. „Имах четиримесечна пауза и „Мъже в черно“ щеше да се снима точно тогава, когато аз щях да режисирам този филм с моята компания. И, разбира се, това беше невероятна възможност“.

В крайна сметка ролята е дадена на Уил Смит. По това време той се снима в блокбъстъра „Денят на независимостта“ , а успехът на „Мъже в черно“ го превръща в една от най-големите имена в киното.

„Трябва да следваш интуицията си.

Трябва да следваш сърцето си“, казва Шуимер. „Вижте, наистина съм наясно, че каквото и да стане 20 години по-късно, може би повече, „Мъже в черно“ щеше да ме направи филмова звезда. Ако погледнете успеха на този филм и на този франчайз, кариерата ми щеше да поеме по съвсем различна траектория“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас