Спилбърг изпратил хеликоптер на Уил Смит след отказ да участва в „Мъже в черно“

Спилбърг изпратил хеликоптер на Уил Смит след отказ да участва в „Мъже в черно“

Сподели

Уил Смит разкрива, че почти е отказал ролята на агент Джей в мегахита „Мъже в черно“. Съгласил се чак, когато изпълнителният продуцент Стивън Спилбърг се намесил лично. „Стивън Спилбърг изпрати хеликоптер за мен. Бях в Ню Йорк. Той кацна в дома му и ме посрещна лично.“, казва той.

По време на участието си в токшоуто на Кевин Харт „Hart to Heart“ 54-годишният актьор си спомни как първоначално е

планирал да откаже ролята

Той бил против създаването на още един филм на извънземна тематика. След като предишната година се е снимал в научнофантастичния блокбастър „Денят на независимостта“.

Смит разказва пред Харт, че се е срещнал с носителя на „Оскар“ в стая в дома му. Тя била украсена с плакати на емблематични филми на Спилбърг като „Джурасик парк“ и „Челюсти“. Той не пропусна да се пошегува, че според него нарочно са присъствали, за да му

„напомнят“ на кого точно би казал „не“

По-нататък той споделя, че Спилбърг го е попитал в прав текст: „Кажи ми защо не искаш да се снимаш в моя филм“. Тогава дошъл отговорът, че не искал да прави два филма за извънземни един след друг.

През 1996 г. Смит участва в „Денят на независимостта“, научнофантастичен/екшън филм за извънземни, които нахлуват на Земята. „Мъже в черно“ също е свързан с извънземни. Той разказва историята на тайна междугалактическа организация, която следи за престъпления, извършени от извънземни или такива, които представляват заплаха за Земята.

Актуално