Състоя се звездната световна премиера на „Дюн 2“ в Лондон

Снимка: Getty Images

Състоя се звездната световна премиера на „Дюн 2“ в Лондон

Снимка: Getty Images
Сподели

Втората част на филма „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов е най-накрая тук. На 15 февруари се състоя световната премиера на филма в Лондон.

Актьорският състав, с блестящите нови попълнения Остин Бътлър и Флорънс Пю, които се присъединиха към основните звезди Тимъти Шаламе и Зендая, пристигна на лондонския площад „Лестър“ в четвъртък вечер.

Последиците от пясъчна буря

покриха червения килим на една от най-големите премиери, които някога са се случвали в развлекателния център.

Излизането на втората част на научнофантастичния трилър беше отложено от първоначалната дата през ноември, но след като стачката на актьорите в индустрията вече приключи, филмът най-после тръгва по кината.

Снимка: Getty Images

Събитие в Лондон привлече огромен интерес. Главни герои на червения килим бяха режисьорът Вилньов, Ребека Фъргюсън, Стелан Скарсгард, Остин Бътлър, Флорънс Пю, Леа Сейду и Тимоти Шаламе, който е в главната роля на Пол Атреидски. Всички те обаче останаха засенчени от появата на

Зендая с металически костюм,

подобен на скафандър, с прозрачни части и токчета, пише „Площад Славейков“.

Тимъти има харизмата, аристократичните черти, интелигентността в очите, зрелостта да изобрази персонажа във филма. Не виждам никой друг, който би могъл да се справи“, казва режисьорът на „Дюн“ пред The Hollywood Reporter на червения килим.

Това е персонаж, с който любимата звезда израства. Той е само на 23 години на снимачната площадка, когато заснема първия филм. Сега той пристига на премиерата на 28 години.

„Първият филм наистина проследяваше едно момче, което се опитва да намери собствената си идентичност, и едно момче, което се опитва да оцелее след решенията на възрастните“, обяснява Вилньов. „Вторият филм е за

момче, което става мъж

и започва да взема съдбата в свои ръце“.

С музиката на Ханс Цимер феновете могат да очакват празник за очите и ушите на 1 март. В България „Дюн 2“ излиза на 15 март. Препоръчваме да го гледате в кината, дори само заради вибрациите в седалката….

Актуално

Избрано за вас