Топ 10 най-добри моменти от наградите „Златен глобус“

Снимка: Getty Images

Топ 10 най-добри моменти от наградите „Златен глобус“

Снимка: Getty Images
Сподели

На церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“  на 7 януари имаше всичко – неуспешни шеги, публични прояви на привързаност и много Тейлър Суифт.

Филмите „Опенхаймер“, „Клети създания“ и „The Holdovers“ бяха сред големите филмови победители, а „Наследници“, „Beef“ и „Мечката“ спечелиха някои от големите награди в телевизионните категории.

„Глобусите“ оправдаха репутацията си на събитие с много алкохол, а червеният килим дори имаше собствен бар, предаде Би Би Си. Докато последните чаши с шампанско се пресушават и червеният килим се навива, ви представяме някои от акцентите от церемонията:

Сдържани реакции към хумора на водещия
Снимка: Getty Images

Комикът Джо Кой, който за пръв път води церемонията, трудно се справи с откриващата си реч. Самият той сякаш призна, че някои от шегите му не са се получили, когато в един момент каза на публиката: „Получих този ангажимент преди 10 дни, а вие очаквате перфектен монолог ли?!“

Предлагаме ви селекция от неговите реплики:

„Когато ми се обадиха от „Глобус“ и ме попитаха дали искам да бъда водещ, аз се възползвах от шанса. След това ме попитаха дали съм гледал филмите и сериалите и аз казах „да“. Излъгах.“

„В момента, в който подписах договора, започнах да гледам всичко, докато семейството ми вдигаше наздравици с чаши шампанско и посрещаше новата година, аз гледах „Опенхаймер“. Имам само едно оплакване: Имаше нужда от още един час.“

„Наследници“ има девет номинации – страхотен сериал за богато бяло дисфункционално семейство, което плете интриги… о, не, това е „Короната“, съжалявам.“

„Колко страхотна беше Имелда Стаунтън в „Короната“? Нейното превъплъщение беше толкова страхотно, че принц Хари ѝ се обади и я помоли за пари.“

Шегите на Кой през цялата вечер предизвикаха различни реакции в залата. Селена Гомес например се беше хванала за главата, докато комикът се шегуваше с филма за Барби.

Кристофър Нолан отдаде почит на Хийт Леджър по време на първата си победа
Снимка: Getty Images

След като през годините Кристофър Нолан е номиниран няколко пъти, той печели

първия си „Златен глобус“

за най-добър режисьор на филм за „Опенхаймер“. Когато излезе на сцената, за да приеме наградата, той първо отдаде почит на покойния Хийт Леджър, който участва в неговия филм от 2008 г. „Черният рицар“.

„Единственият път, в който съм бил на тази сцена преди, беше да приема награда от името на нашия скъп приятел, покойния Хийт Леджър, и това беше сложно и предизвикателно за мен“, каза Нолан.

„И по средата на речта си погледнах надолу към Робърт Дауни Джуниър, който също ме погледна в знак на подкрепа. Същият поглед, който ми дава сега – същата любов и подкрепа, която показа на толкова много хора от общността през годините“, изтъкна той.

Кери Ръсел и Рей Романо разказват за истината

 

Оказва се, че истината невинаги те прави свободен, както разбра Рей Романо в този забавен скеч, който изигра заедно с Кери Ръсел. Докато дуото връчваше наградата за най-добра поддържаща мъжка роля в телевизията, той я похвали за чудесната ѝ работа в „Американците“, а тя… се съгласи.

Селена Гомес и Тейлър Суифт споделиха прегръдка през камерите
Снимка: CBS

По време на церемонията в неделя Селена Гомес не пропусна да се отбие на масата на най-добрата си приятелка Тейлър Суифт. И двете са номинирани и споделиха този бляскав момент заедно.

 Актьорите от „Костюмари“ се събират отново като водещи
Снимка: Getty Images

Актьорите от „Костюмари“ зарадваха феновете си, когато се събраха отново, за да връчат на„Наследници“ наградата за най-добър драматичен сериал. Патрик Джей Адамс и Гейбриъл Махт първи излязоха на сцената, а след това към тях да се присъединиха бившите им колежки Сара Рафърти и Джина Торес.

Лили Гладстон влиза в историята с победата си
Снимка: Getty Images

Когато Лили Гладстон се качи на сцената, за да приеме наградата за най-добра актриса във филм – драма, за изпълнението си в „Убийците на цветната луна“, тя започна да говори на алгонкински език, използван от хората от племето Blackfoot и Niitsitapi.

„Обичам всички в тази зала. Нямам думи“, каза тя. „Просто изговорих малко от езика на чернокожите, един прекрасен народ на общността, който ме отгледа, който ме насърчи да продължавам…

По-късно тя добави, че

победата е „историческа“.

„Тя не принадлежи само на мен“, продължи тя. „Аз я държа в момента. Държа я заедно с всички мои прекрасни сестри във филма на тази маса тук и с майка ми – Танту Кардинал. Благодаря ви.“

7. Кайли и Тимъти не крият колко са влюбени
Снимка: Getty Images

Тимъти Шаламе е номиниран в категорията за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за ролята си в „Уонка“.

Той присъства на церемонията с приятелката си Кайли Дженър. Двойката са заедно от няколко месеца и въпреки че не минаха заедно по червения килим, седяха един до друг в залата. Звездата от „Уонка“ позира сам на червения килим на „Златен глобус“, но след като влязоха вътре, двамата с Дженър изглеждаха по-заинтересовани един от друг, отколкото от самата церемония по награждаването.

8. Кристен Уиг и Уил Феръл бяха забавна двойка
Снимка: Getty Images

Забавното дуо Кристен Уиг и Уил Феръл предизвика доста смях, докато връчваха наградата за най-добро изпълнение на мъжка роля във филм – мюзикъл или комедия.

Докато се опитваха да минат през въведението си, „любимата песен“ на дуото продължаваше да ги прекъсва и с всяка пауза те танцуваха все повече и повече…

9. Дженифър Лорънс и Лени Кравиц отново заедно пред камерите
Снимка: CBS

В паузата между наградите в неделната вечер Дженифър Лоурънс и Лени Кравиц от „Игрите на глада“ се срещнаха отново, когато позираха за общи снимки. Двамата изпълняват ролите на Катнис Евърдийн и Сина в популярния франчайз.

На наградите „Глобус“ се събраха и

Мерил Стрийп и Аманда Сейфрид от „Mamma Mia“.
10. Продължаваща подкрепа за авторите
Снимка: Getty Images

През 2023 г. холивудските сценаристи стачкуват в продължение на няколко месеца пред студиата на големите компании, включително Disney, Netflix и Paramount, заради заплащането и условията на труд в ерата на стрийминга.

При връчването на наградата за най-добър сценарий Даниел Калууя, Хайли Стайнфелд и Шамейк Мур защитиха значението на сценаристите и се пошегуваха с ръководителите на студията.

Стайнфелд започна с думите: „Тази година всички си припомнихме изключителното значение на сценариста за творческия процес.“ Калууя продължи: „За да демонстрираме важността на сценаристите и писането, помолихме този сегмент да бъде написан не от сценаристи, а от директори на студия.“

След това триото изпълни неразбираема сценка, в която намекваше, че ръководството на студиото никога не би могло да свърши работата на професионалните сценаристи.

Актуално

Избрано за вас