Вергов си обръснал главата, за да влезе в роля в „Уроци по немски“

Снимка: cinefish

Вергов си обръснал главата, за да влезе в роля в „Уроци по немски“

Снимка: cinefish
Сподели

Избухлив, нервен, с буен нрав и с условна присъда е героят на Юлиан Вергов във филма “Уроци по немски”. Лентата проследява живота на 50-годишния Никола, който трябва да реши дали да загърби всички в България и да замине за Германия, където ще опита да започне по-хубав живот. Той е разведен и има 2 деца, които обаче не искат да чуят за него. Едно от тези деца е дъщерята на актрисата Теодора Духовникова – Ема. Нейната роля е епизодична. А синът на героя на Вергов е изигран от рапъра Огнян Павлов – Fyre, като за него това е дебют в киното.

“Уроци по немски” е сниман през 2019 г. Режисьорът е Павел Г. Веснаков, а оператор и продуцент е Орлин Руевски.

На първия снимачен ден Юлиан Вергов се появява с обръсната глава. Всички го питат защо, а той отговаря: “Да приличам на татко ми в сюжета”. Актьорът визира Васил Банов, който играе баща му в лентата.

“Характеристиката на героя много му отива на Юли. Само той може да го изиграе. Страхотен актьор е”, каза Васил Банов на медийната прожекция на филма.

В “Уроци по немски” последната си роля в пълнометражен филм изигра Йосиф Шамли. Няколко месеца след като продукцията е заснета, актьорът слага сам край на живота си.

Филмът тръгва по кината от 23 февруари.

Актуално

Избрано за вас